Actua

Op een nieuwe thuis: snel en gemakkelijk meubels kopen [5 tips]

vrouw draagt open verhuisdoos

Verhuisplannen? Goed nieuws: redactrice Hanne ook! Zij verlaat het ouderlijk nest en deelt met veel plezier haar ervaringen. Waarop je moet letten als je een huis of appartement huurt, waar de addertjes onder het gras liggen, welke moeilijkheden je zult tegenkomen … in onze “Op een nieuwe thuis”-reeks ontdek je het antwoord op al je verhuisvragen! In dit artikel: hoe kies je de juiste meubelen uit? En vooral: hoe maak je meubels kopen zo goedkoop mogelijk? Ontdek het hier!

Nog bezig aan je zoektocht? Vergeet dan zeker onze checklist niet mee te nemen naar bezichtigingen. Beslist? Maak dan zeker al het papierwerk in orde. En dan is het eindelijk zover: je hebt de sleutel in handen!

Tip 1: Afmetingen meenemen naar de winkel

Meubels kopen? We beginnen meteen met de belangrijkste tip: neem de afmetingen van je appartement of huis mee naar de winkel. Elk raam, elke deur en zelfs de radiatoren en stopcontacten moet jij weten staan. Alleen zo weet jij zeker dat de meubelen die je koopt perfect in je interieur passen. Miskoop vermeden: check!

plattegrond appartement, mee te nemen bij meubels kopen
Hoe gedetailleerder je afmetingen, hoe vlotter meubels kopen gaat!

Tip 2: Weten welke richting je uit wilt

Toegegeven: het is niet altijd even eenvoudig om een lege kamer volledig in te richten. Modern, industrieel, vintage … de stijlkeuzes zijn haast eindeloos. Een kakofonie aan meubels vermijden? Weet dan op voorhand goed welke richting je uit wilt. Inspiratie vind je natuurlijk op Inspirerend Wonen. Maar ook Pinterest is tijdens dit proces je beste vriend.

Pinterestpagina Inspirerend Wonen (screenshot)
De Pinterestpagina van Inspirerend Wonen wordt wekelijks geüpdatet. Inspiratie voor iedereen, dus!

Tip 3: Meubels kopen in verschillende winkels

Een zaterdagnamiddag naar de dichtstbijzijnde meubelwinkel en klaar is kees? Hoewel het gemakkelijk is, raden we het toch af. Zo mis je alle deals in andere winkels! Die ene leuke tafel staat in promo in de ene shop, maar een andere handel geeft dan weer kortingen op stoelen. Zoek dus op voorhand de koopjes op. Zo bespaar je heel wat geld. En vergeet ook de kringloopwinkel niet!

Tip 4: Niet per se de allerbeste meubels kopen

Iets wat ik enorm handig vond? Op voorhand een budget vastleggen! Zo wist ik perfect waar ik kon besparen en waar ik net wat duurder kon gaan. Je droomtafel gevonden, maar kost die wat meer? Geen probleem, dan koop je gewoon wat goedkopere stoelen! Dankzij het vast budget, is het gemakkelijker om je uitgaven te controleren.

vrouw doet boekhouding
Leg op voorhand een budget vast en houd je daar ook aan.

Tip: een mooi maar duur meubelstuk gevonden? Koop dat alleen als je weet dat je dat kunt meenemen naar een volgende (huur)woning!

Tip 5: Wachten met de decoratie en accessoires

We snappen het maar al te goed: wanneer je je eigen appartement intrekt, wil je het interieur zo snel mogelijk wat huiselijker maken. Maar wat als je een prachtig tapijt koopt, maar dat achteraf niet bij je leuke salontafel blijkt te passen?! Wacht daarom met accessoires zoals gordijnen en wanddecoratie totdat alle meubels op hun plaats staan. Extra geld en moeite bespaard!

lamp naast eettafel. Meubels kopen en dan pas accessoires
Sfeerlampen in je interieur? Wacht zeker tot de basismeubelen er staan!
23/10/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Dankzij chloorarm biozwembad prettig zwemmen in glashelder water
Volgende artikel
Duurder maar ook beter: een vakman inschakelen of het zelf doen?