Woonadvies.

Op bezoek bij Michaël Verheyden

Wij kennen de Limburgse ontwerper Michaël Verheyden voornamelijk van zijn handtassen. Tegenwoordig legt de ontwerper zich toe op het maken van interieuraccessoires. Vanwaar deze carrièreswitch? Dat lees je hier!

Carrièreswitch Michaël Verheyden

Vorig jaar stopte Michaël Verheyden met het ontwerpen van handtassen om zich toe te leggen op meubels en interieurspullen. De reden was voornamelijk de dalende verkoop van de ledercollectie en de stijgende verkoop van interieuraccessoires. Zijn eerste interieuraccessoires en meubels ontwierp hij samen met zijn vrouw voor hun eigen woning. “Mijn vrouw en ik zijn vrij kieskeurig en niet snel tevreden met de spullen die we vonden. Dus dachten we, als we het zelf ontwerpen en het laten produceren door kennissen, kunnen we de perfecte stukken hebben zonder toegevingen”, vertelt Verheyden in een artikel dat verscheen in het magazine van The New York Times.

De home collection van Michaël Verheyden

De interieurobjecten die Michaël Verheyden en zijn vrouw ontwerpen, vertrekken steeds vanuit een klassieke inslag. Hij laat zich niet beperken door materiaalgebruik of technieken, maar experimenteert met vernieuwende technieken en materialen. Met de home collection zet hij een volledig plaatje neer, hij ontwerpt interieurobjecten voor het hele huis! Wel blijft hij verzot op leder, dit materiaal zien we dus ook regelmatig terugkomen in zijn ontwerpen. Naast leer gebruikt hij ook marmer, messing en linnen. Hij gebruikt met andere woorden voornamelijk nobele en duurzame materialen die natuurlijk aanvoelen.

Tafeldecoratie van Michaël Verheyden

Badkameraccessoires van Michaël Verhyeden

Meubels van Michaël Verheyden

07/11/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Je woning decoreren in landelijke stijl
Volgende artikel
Je tuin winterklaar maken