Woonadvies.

Onze barbecuegewoontes onder de loep

Bij de eerste lentezon hebben wij, Belgen, onmiddellijk zin om de barbecue boven te halen. We barbecueën liefst zo veel mogelijk! Campingaz onderzocht hoezeer Belgen van barbecueën houden. Heel wat verbluffende resultaten kwamen aan het licht: we houden alleszins niet van barbecueën als het slecht weer is.

Aankoop van een barbecue

Bij het aanschaffen van een barbecue letten we in de eerste plaats, net als bij het aanschaffen van ander producten, op de prijs. Daarnaast is ook de grootte en de functionaliteit belangrijk. Niet zo zeer het uiterlijk is belangrijk, maar vooral dat hij snel aan gaat en het vlees goed bakt. Bij de keuze voor een barbecue gaan we steevast voor zwart of zilver. De reden? Je ziet er het vuil minder op en is gemakkelijk schoon te maken.

Een gasbarbecue of toch houtskool?

Moeten we kiezen voor een houtskool-, elektrische of gasbarbecue? De meningen zijn verdeeld. De voordelen van de gasbarbecue staan vast: kortere bereidingstijd en de temperatuurregeling. De liefhebbers van de houtskoolbarbecue denken vooral aan de prijs. Dan is er inderdaad nog een derde groep, de voorstanders van de elektrische barbecue. Voor hen zijn de voordelen dat ze hem gemakkelijk kunnen schoon maken en ze hem ook binnenhuis kunnen gebruiken.

Barbecue schoonmaken

Na het bakken en braden komt het schoonmaken. Dit is een van de belangrijkste criteria bij de aankoop van een barbecue. Voor diegenen die hier niet over nadachten: enkele tips om je barbecue gemakkelijk schoon te maken:

  • Om de barbecuerooster schoon te houden kan je aluminiumfolie over de bovenkant leggen
  • Smeer het rooster in met citroensap voor je gaat schuren
  • Wrijf lichtjes met een prop aluminium over het rooster
  •  Leg het barbecuerooster, na het barbecueën, in het gras en de dag nadien haal je het vuil er simpel vanaf met wat keukenrol
30/05/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Afvoer ontstoppen: tips & advies
Volgende artikel
Huizenprijzen in België. Wat zijn de duurste gemeenten?