Actua

Ongewoon wonen: luxueus onderwater hotel

Het Water Discus Underwater Hotel, is een ongewoon luxehotel dat weldra de deuren opent in Dubai. Wat is er zo speciaal aan het hotel? Het ligt voor een deel onder water!

Een luxueus onderwater hotel !

Het bedrijf Deep Ocean Technology kwam op het idee om een luxehotel met futuristische trekjes te bouwen, waarvan een deel onder en het andere deel boven water ligt. De onderwatervertrekken bieden de hotelgasten een ongelooflijke blik op de zeebodem en geven hen de kans om het onderwaterleven van nabij te volgen. Inderdaad, dit is een zeer exclusief hotel!

Het overhangend dak of de ‘waterdiscus’ in de Perzische Golf zal ruimte bieden voor een helikopterhaven en een groot luxe zwembad, maar ook een duikerscentrum, jetski’s en onderwaterscooters zullen ter beschikking staan van de klanten.

Om de hotelgasten gerust te stellen werd de Water Discus zo ontworpen dat het de meest extreme weersomstandigheden kan doorstaan, inclusief tsunami’s. In noodgevallen kan het onderwatergedeelte naar de oppervlakte stijgen. Elke module kan vervolgens worden losgekoppeld en in reddingssloepen veranderen.

Voorsmaakje op dit waanzinnige luxehotel:

 

29/05/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Vervroegde terugbetaling van jouw hypotheeklening?
Volgende artikel
Rietveld en Bouroullec in Vitra Design Museum