Woonadvies.

Ongewoon wonen: een drijvend huis

Met de klimaatsopwarming, de stijgende vastgoedprijzen en woningnood, krijgt een drijvend huis opeens mooie toekomstperspectieven…

Wonen op het water, een heel concept

In tegenstelling tot de woonboten, had een drijvende huis oorspronkelijk enkel een woonfunctie en kon het niet varen. Een drijvend huis is gebouwd als een volwaardige woning, maar bevindt zich op een drijvend ponton. Net zoals bij een klassiek gebouw, kan zo’n gebouw op verschillende manieren worden uitgevoerd, al naargelang de functie: woonhuizen, restaurants, hotels, wellnesscentra, enz. Er zijn heel wat mogelijkheden en bouwbedrijven ontwikkelen vernieuwende en energiezuinige oplossingen.

Het voordeel van een drijvend huis

Dit type woning versmelt het plezier van leven op het water met de troeven van een traditionele bouwconstructie: grote raampartijen, ruime kamers en een moderne uitrusting. Omdat een drijvende woning op een ponton gebouwd wordt, blijft het huis stabiel, ook als het waterpeil stijgt of daalt. Bovendien zijn deze woningen over het algemeen relatief goedkoop en energiezuinig.

Hou je van water, grote ruimtes en vergezichten? Dan is dit concept iets voor jou!

 

16/08/2012

Vragen en opmerkingen

M
Margarethkramer

Graag willen wij informatie en foto s van drijvendwoonhuis

Mvg
M Kramer

  HI
  Hanne Inspirerend Wonen

  Dag Margareth,

  Een drijvend woonhuis is, zoals het woord het zegt, een huis dat drijft op het water. Vooral in steden met veel water is dat erg handig: zo hoef je de stad niet verder vol te bouwen én zit je ook nog eens rustig. Bovendien zijn drijvende huizen meestal erg energiezuinig, wat ook het klimaat ten goede komt. Wat afwerking betreft, heb je dezelfde mogelijkheden als bij een klassieke woning: geen beperkingen dus.

  Om zeker te zijn of een drijvende woning voor jou een goede optie is, raden we je aan om eens langs te gaan bij een lokaal immokantoor. Het zou kunnen dat je ook even op het internet moet rondzoeken: voorlopig is het nog geen erg bekende woonvorm in België en Nederland, dus nog niet alle kantoren zijn ermee vertrouwd.

  AD heeft een leuk artikel geschreven over een drijvend woonhuis. Op Google vind je dan weer leuke foto’s terug.

  Hopelijk maakt bovenstaande info je al een beetje wijzer. Veel succes!

  Met vriendelijke groet,

  Hanne
  Inspirerend Wonen

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
DIY – Tuinverlichting aanleggen
Volgende artikel
Ikea gaat studentenkamers bouwen