Woonadvies.

Ongewoon wonen – design huis The Townhouse in Zweden

Conny Ahlgren en Johnny Lökaas kochten onlangs een perceel grond, waar vanwege de langgerekte vorm en vanwege de aanwezigheid van een bestaand pand op de grond, weinig animo voor was. Het tweetal slaagde er echter in om dit perceel grond tot een waar design huis om te vormen!

Het perceel is erg lang gerekt (gemiddeld 5×43 meter) en grenst aan beide kanten aan historische straten in Zweden. Door de moeilijke vorm en doordat er al een bestaand pand aanwezig was op de grond, was er aanvankelijk niet veel animo voor het perceel. Ahlgren en Lökaas zagen echter hun droomproject in dit bijzondere lapje grond. Samen met architectenbureau Oscarson Elding ontwierpen ze een bijzonder design huis.

3 verdieping in één ruimte

Het resulaat is een loft die erg open gebouwd is, de 3 verdiepingen zijn amper gescheiden van elkaar. Daardoor krijg je een veel ruimtelijker gevoel, en staan de verschillende leefruimtes in open verbinding met elkaar. Vanop elke verdieping heb je dan ook kruiselings zicht op de andere verdiepingen.

Een dakterras en een aparte kantoorruimte

Op de 3de verdieping bouwden de 2 heren een dakterras, dat uitkijkt op het historische stadje. Aan het einde van de tuin werd dan weer een apart gelegen werkkamer voorzien. In het design huis zijn tenslotte heel veel witte kleurtinten gebruikt. Die witte tinten geven de ruimtes in de design woning een transparante en lichte uitstraling!

02/07/2012

Vragen en opmerkingen

JV
Jochen Vandeven

Waaaawwww!

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Go glamping, dat is kamperen in stijl!
Volgende artikel
Keuken inrichting – tips voor een praktisch kookeiland