Actua

Hoe kies ik nieuwe ramen?

Je begint een renovatieproject? Je ben in een oogopslag verliefd geworden op een nieuwe woning die je moet verbouwen? Wist je dat nieuwe ramen de energieprestatie van jouw woning aanzienlijk verbeteren? Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het kiezen van nieuwe ramen.

Nieuwe ramen, weloverwogen keuze

Energie besparen, betere geluidsisolatie, beveiliging tegen inbraak, meerwaarde creëren,… nieuwe ramen bieden heel wat voordelen. Maar er zijn duizenden verschillende modellen op de markt, dus hoe kies je de juiste ramen?

Om goed te kiezen, moet je rekening houden met verschillende criteria. De belangrijkste zijn de openingswijze (draairamen, valramen, draai-kip-ramen, schuiframen of vouwramen), het type beglazing (dubbele beglazing, zonwerende beglazing, veiligheidsglas of hoogrendementsglas), en het materiaal (hout, aluminium, PVC, metaal of polyurethaan). Bepaal waar jouw smaak en noden liggen, geef de voorkeur aan duurzame materialen en bespaar niet op kwaliteit! Jouw ramen zijn bepalend voor het uitzicht en de uitstraling van je woning, maar ook voor het wooncomfort.

Wat zijn de trends voor 2013?

Raamfabrikanten hebben heel wat vooruitgang geboekt op vlak van energieprestatie en design van ramen. Er bestaan vandaag heel wat verschillende modellen en aangepaste oplossingen voor elke kamer in huis.

Er zijn momenteel twee grote trends in de wondere wereld van de ramen: het minimalisme en de terugkeer van rustieke en authentieke ramen. In het eerste geval worden de ramen tot een minimum herleid, in het tweede geval genieten ze alle aandacht.

Houten ramen bieden een ideale oplossing voor renovatie en geven een traditionele look aan je woning. Aluminium past in elk type architectuur. PVC gaat mooi samen met klassiekere woningen.

Hoe kiezen?

Hout, aluminium, PVC… welk materiaal zou je kiezen voor jouw nieuwe ramen? Hout en aluminium zijn beide duurzame keuzes met een verfijnde uitstraling. Terwijl je hout regelmatig moet onderhouden, is aluminium vaak een stuk duurder. PVC is de goedkoopste oplossing. Terwijl het materiaal vroeger vaak heel goedkoop oogde, is er ondertussen heel wat vooruitgang geboekt en blijkt het een heel sterk materiaal. Vandaag heeft PVC alle troeven in handen om de markt te veroveren.

19/07/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een petanquebaan aanleggen: haal de Provence naar je tuin
Volgende artikel
Hoeve kopen: de charme van wonen in een hoeve