Woonadvies.

Nieuwe productlanceringen op Batibouw 2012

Batibouw is dé bouwbeurs van het land. Bedrijven uit de bouwsector zetten dan ook hun beste beentje voor. Heel wat nieuwe producten worden gelanceerd en de nieuwe en innovatieve technieken zullen worden voorgesteld aan de consument. Een voorsmaakje!

1908 Koepeloven van La Cornue

La Cornue komt naar Batibouw met haar laatste innovatieve kookfornuis. Albert Dupuy, stichter van La Cornue, kreeg in 1908 het lumineuze idee om zijn oven de vorm van een koepel te geven. Deze koepeloven bleek bijzonder kwaliteitsvol te zijn en La Cornue werd meteen een succes. Vandaag stelt La Cornue een nieuw, volledig op gas werkend fornuis voor, de 1908, dat bij wijze van eerbetoon naar het jaartal van de oorspronkelijke uitvinding werd genoemd.

 

ColorGlass gamma van Bosch

Het ColorGlass gamma van Bosch trendy koelkasten met gekleurde glazen frontpanelen en een energiezuinige werking kenden we al langer dan vandaag. Nu wordt deze reeks uitgebreid met ovens, warmhoudlades en dampkappen. Naast de huidige kleuren, kan je de modellen ook verkrijgen in ‘Vulcano Black’. Je kan deze keukentoestellen ontekken op stand 209 in Paleis 11.

 

Nieuwe poortengamma van Harol

Op Batibouw palmt Harol twee standen in. Dat betekent dat het bedrijf een volledige stand kan wijden aan haar uitgebreide en vernieuwde poorengamma, want Harol stelt de verbrede garagepoort SP 900 XL voor van 6x3m. Harol poorten ontwikkelde deze poort speciaal voor gezinnen met twee wagens. Daarnaast kan je ook kennis maken met de gewone garagepoort met nieuwe loopdeur, om fietsen en grasmaaiers makkelijk naar binnen te rijden. Te bezichtigen op stand 220 in Hal 4 en stand 303 in Hal 1.

Velux

Velux heeft dit jaar enkele nieuwigheden in petto die het binnenklimaat optimaliseren. Zo is er de Velux Active, een automatiseringskit voor elektrische rolluiken dat kan anticiperen op veranderende weersomstandigheden. Verder zijn er zonneschermen voor platdakvensters, die overigens in twee nieuwe afmetingen op de markt komen, die de energiebalans verbeteren. Geïnteresseerd? Ga naar stand 316 in Paleis 4.

Bealstone coating van Beal

De Belgische onderneming Beal International wil zich laten opmerken op Batibouw 2012 door de Bealstone te lanceren, een coating voor vloeren, wanden en meubels. Het gloednieuwe mineraal bindmiddel is een goedkoper alternatief voor betonsoorten als terrazo granito, ook wel ‘frut’ genoemd in de volksmond, en geeft een mineraal effect aan wanden, vloeren of zelfs meubels. Vloerbedekking en aanrechtbladen in dit materiaal waren populair na de Tweede Wereldoorlog, maar raakten daarna in de vergetelheid. Retro is in en Beal International wil de vergeten techniek terug op de kaart zetten. De stand van Beal International is te vinden in Paleis 6 – Stand 204B.

 

24/02/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Maarten van Severen = designicoon + meubeldesign
Volgende artikel
Creatieve oplossingen voor de kleine badkamer