Woonadvies.

Met deze 5 tips verloopt je ochtendritueel vlotter dan vlot

ochtendritueel

Opstaan in de vroege ochtend: er zijn maar weinigen die het met de grootste glimlach doen. Helaas maakt de winterkou het er ook niet makkelijker op. Een vlot ochtendritueel kan al veel helpen. En dat begint vaak in de badkamer. Hoe zorg je ervoor dat je ’s ochtends toch met die glimlach de deur uit loopt? Ontdek onze 5 badkamertips!

1. Licht in de badkamer

Licht is de beste wekker! Je lichaam weet meteen dat de dag is ochtendritueelaangebroken en je hele ochtendritueel loopt dan ook een stuk gesmeerder. Zorg daarom naast je badkamerverlichting ook voor voldoende daglicht. Extra voordeel: dankzij voldoende ramen in je badkamer kan je de ruimte op natuurlijke wijze ventileren.

2. Maak een planning

Moet je je badkamer delen met andere leden binnen je gezin? Verdeel de tijd in de badkamer dan naargelang ieders schema. Niet iedereen hoeft onmiddellijk na het opstaan die badkamer in! Zo kan je gerust eerst de tafel dekken, ontbijten en je spullen verzamelen vooraleer je onder de douche gaat.

3. Badkamerplaylist

Het is je wellicht ook al overkomen: je spendeerde iets meer tijd in je badkamer dan verwacht, en komt daardoor grandioos te laat. Met een badkamerplaylist los je dat probleem handig op: verzamel simpelweg je favoriete nummers en verlaat je badkamer zodra je playlist ten einde is.

4. Stel niet uit tot morgen…

Beeld je eens in hoeveel je daags voordien kan doen om je het leven makkelijker te maken in de ochtend: je kleren klaarleggen, je zak maken… Zelfs je lunchpakket kan je al voorbereiden. En hoe je die plotse zee van tijd inplant in je ochtendritueel? Dat kies je helemaal zelf!

5. Ruimte in de badkamer

Een rommelige badkamer leidt alleen maar tot meer ochtendstress. En dat is allesbehalve een goed begin van je dag. Denk daarom goed na over je badkamerindeling en voorzie voldoende opbergruimte: je vindt alles sneller terug en windt je niet onnodig op over de chaotische toestand van je badkamer.

 

16/04/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Hoe fotografeer je het best vogels?
Volgende artikel
Domotica hacken: een reëel probleem?