Woonadvies.

De woonboot in een luxueus jasje

Wie droomt er niet van zijn eigen eiland? En wat als dit eiland ook nog eens een woonboot is en je kan kiezen waar je woont? Wij dromen even verder met deze prachtige beelden van het privéresort op de Malediven.

De luxe-uitvoering van de woonboot

Deze prachtige droomboot draagt de naam “The Solar Floating Resort” en is ontworpen door architect Michel Puzzolante. Het luxe-eiland wordt volledig aangedreven door zonne-energie. Om dit te realiseren is het dak van de boot bezaaid met zonnepanelen. Deze zonnepanelen zitten verstopt in het glas en zetten de warmte van de zon om in energie voor de boot.

Maar dat is niet alles, naast het openschuivende dak en de comfortabele inrichting, heeft deze luxe woonboot ook een onderwatercabine waar je het onderwaterleven kunt bewonderen! Zou het niet heerlijk zijn om op zo’n boot te wonen?

Het idee achter deze luxe woonboot

De bedoeling van Michele Puzzolante is deze drijvende luxeprivéresorts te laten ronddobberen op de Indische Oceaan. Door het stijgende zeewater staan verschillende eilandjes van de Malediven steeds onder water. Dat is ook de reden waarom dit futuristische ontwerp in de smaak valt bij de overheid. Zoals aan ongeveer alle droomboten, hangt hangt ook aan deze een stevig prijskaartje. Het zou maar liefst 145 miljoen dollar (of 105 miljoen euro) kosten om zo’n bootje aan te schaffen.

Nog niet volledig verkocht? Laat je dan meeslepen door deze prachtige beelden:

Inspiratie & foto’s: Daily Mail

24/04/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Tips om je landelijke keuken in te richten
Volgende artikel
Investeren in waterbehandeling: de pro’s en contra’s