Woonadvies.

L’Usine à Design: gepersonaliseerde design meubels

Emilie, Toni, Vincent en Charles delen dezelfde passie voor design en voor het internet. Daarom besloten ze om L’Usine à Design op te richten, een online platform gespecialiseerd in de verkoop van gepersonaliseerde design meubels tegen een schappelijke prijs. Op de site kan je een design meubelstuk uitkiezen en het een eigen toets geven met je favoriete kleuren en materialen. Economie Magazine heeft Emilie Gobin, medeoprichter van L’Usine à Design persoonlijk ontmoet.

Wat doet L’Usine à Design precies?

Emilie Gobin: “L’Usine à Design is een webshop die gespecialiseerd is in design meubels. Wij bieden producten aan die zijn ontworpen door getalenteerde designers maar bij het grote publiek niet zo bekend zijn. De design meubels kunnend door onze klanten gepersonaliseerd worden. Zodra de keuze is gemaakt, worden ze in de beste omstandigheden en tegen de beste prijzen geproduceerd. Op de site hebben onze klanten de mogelijkheid om hun keuze (materiaal,…) te personaliseren. Ze krijgen ook een simulatie van het afgewerkte meubel te zien.”

Design meubels in allerlei kleuren en formaten

Kan u ons een concreet voorbeeld geven van een gepersonaliseerd design meubel?

Emilie Gobin: “Op onze site is de koper tegelijkertijd co-ontwikkelaar. Hij kan de meubels kneden volgens zijn wensen, smaak en budget en zo unieke exemplaren samenstellen. Als je bijvoorbeeld een Chesterfield in roze leer met blauwe knoppen wilt, dan is dat mogelijk! Je kan daarna ook je poef of fauteuil uit hetzelfde gamma kiezen en bijvoorbeeld de kleur van de bekleding en de knoppen omkeren. Zodra je verbeelding begint te werken, zorgen wij ervoor dat ze tot leven wordt gewekt.”

“De personalisering is een antwoord op een wezenlijke vraag want klanten willen producten waarmee ze zich kunnen identificeren. Ze willen deelnemen aan het uitwerken van hun design meubels en een fraai resultaat verkrijgen. Het tijdperk van participatief design op het internet staat mooie tijden te wachten.”

Troeven van een webshop

Welke raad zou u mensen geven die een webshop willen beginnen?

Emilie Gobin: “Volgens mij zijn de twee voornaamste onderdelen van een webshop de logistiek en de beschikbaarheid. Bij L’Usine à Design hebben we ingezet op: een sterk, origineel en aantrekkelijk aanbod. We hanteren een persoonlijke aanpak en houden ons aan gemaakte beloften (leveringstermijn, kwaliteit en originaliteit).”

15/02/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
De mooiste zwemparadijzen ter wereld
Volgende artikel
Plan uw bezoek aan Batibouw 2013