Woonadvies.

KNX Experience Home in Antwerpen

Slimme woningen en woningautomatisering zijn de woonvormen van de toekomst! Om iedereen de kans te geven om van het comfort van woningautomatisering te genieten, bouwde KNX een instapklare woning van de toekomst in Antwerpen. Domotica, AV integratie, verlichting, verwarming en koeling werden in deze woning op vernuftige wijze geïntegreerd.

Wat is het KNX Experience Home?

KNX is een standaard voor de automatisering van gebouwen en domotica, een manier om technologie in een woning te integreren. Enkele partners die werken met deze KNX-standaard richtten samen een slimme woning in op de Antwerpse Sint-Katelijnevest. Dit huis toont hoe je met technologie jouw dagelijks leven gemakkelijker maakt.

 

Welke technische snufjes zijn in de woning aanwezig?

  • Een KNX domoticasysteem
  • De woning heeft een uitgekiend verlichtingsconcept, waarbij rekening gehouden wordt met comfort, sfeer, functionaliteit en energiezuinigheid. Door een systeem van voorgeprogrammeerde sferen volstaat één druk op de knop om de juiste lichtsfeer op te roepen.
  • Via een systeem van smart metering of smart grids kan je in deze woning een optimaal energiemanagement uitvoeren. Hernieuwbare energie wordt optimaal benut en je krijgt steeds een overzicht van jouw energieverbruik.
  • Audio- en videointegratie, als home cinema of audio- en videostreaming, mocht in deze woning natuurlijk niet ontbreken.
  • Ook verwarmen en koelen gebeurt met goede apparatuur en een perfecte sturing.
  • Tenslotte werd ook aan interieur en lifestyle gedacht, want een hedendaagse woning met technologisch comfort moet er goed uitzien!

Na afspraak met een van de deelnemende partners kan je een rondleiding krijgen door de woning. Om het allemaal nog wat intenser te maken, kan je zelfs een kort verblijf boeken in de KNX Experience Home!

31/05/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Trends in de vastgoedsector 2012
Volgende artikel
Douchegoot: een must voor je inloopdouche