Woonadvies.

Kleine woning bouwen? Al aan een containerwoning gedacht?

Een deel van de vele vrachtcontainers die het landschap vervuilen als we een haven binnenrijden kennen nu betere tijden. De vrachtcontainers worden gerecycleerd tot een betaalbare en innovatieve woonruimte. Containerwoningen en container architectuur zijn een trendy en hot!

Van stalen kist tot kleine woning

Van een eenzaam doel in het leven, worden deze vreselijke stalen kisten omgetoverd tot kleine woningen, vakantiehuisjes, bedrijfs- en zelfs multi-unitgebouwen. De vrachtcontainers krijgen met andere woorden een nieuw leven. Bovendien is het een eco-vriendelijke en flexibele manier om te bouwen!

Het geheim van kleine woningen

In het voorbeeld zien je een gezellige blauwe containerwoning die ontworpen werd door Poteet Architects. Hiermee bewijzen ze dat een kleine ruimte, ongeacht de oorsprong, kan worden omgezet in een functionele design woning. Het geheim? Dat zit in de planning en de details van de containerwoning.

Kleine woning: containerwoning

Deze containerwoning bewijst dat kleine woningen niet saai en vervelend hoeven te zijn. In de video zie je wat allemaal mogelijk is met container architectuur!

06/08/2013

Vragen en opmerkingen

CB
Ceulemans Bart

Beste, ik zou graag een vergroting van mijn kinesitherapiepraktijk verkrijgen en dacht daarbij aan jullie concept, zou dit lukken? Graag jullie mening , 03/887.09.96.

  IT
  Iwonen Team

  Beste Bart,

  in Vlaanderen staat de overheid nog steeds wat wantrouwig tegenover containerwoningen. Tot op heden is er voor zover wij weten nog geen bouwvergunning uitgereikt voor bouwwerken met containers. Onlangs hebben we het wel gehad over het uitbreiden van je woning als mantelzorgwoning. Daarin stelden we enkele mogelijkheden voor die voor jou ook wel interessant kunnen zijn en waar je wel een bouwvergunning voor zou moeten krijgen.

  Neem hier even een kijkje: https://www.inspirerend-wonen.be/woonconcept-2/zorgwonen-mantelzorgwoning.html

  Veel succes!

  iWonen

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Column van Annelies: verbouwing voor & na
Volgende artikel
Werk je huis af met knappe gevelverlichting