Woonadvies.

Klein wonen in het schattigste huisje ter wereld: maak kennis met Tiny Home

Het lijkt wel een kabouterhuisje, maar vergis je niet: de minihuizen van het Amerikaanse Molecule Tiny Homes zijn volledig uitgeruste wooneenheden die energie-efficiëntie en optimale ruimtebenutting vlotjes aan elkaar koppelen. Op amper 45 vierkante meter zijn twee slaapruimtes ondergebracht, een keuken en een badkamer met douche. Dat is pas klein wonen! Prijskaartje van het schattigste huis ter wereld: om en bij de 20.000 euro.

Alles wat je nodig hebt op amper 45 vierkante meter

Molecule Tiny Homes heeft op amper een jaar tijd al een hele reputatie opgebouwd. Met hun minihuisjes zijn ze zeker niet uniek, maar hun ontwerpen zien er wél het schattigste uit van allemaal. Of wat dacht je van een volledig ingerichte woning die met zijn 45 vierkante meter woonruimte niet veel groter is dan een uit de kluiten gewassen tuinhuisje. Klein wonen krijgt een geheel nieuwe invulling! En het is nog goed voor het milieu ook!

Ideaal vakantiehuisje!

De meeste klanten van Molecule Tiny Homes gebruiken hun miniwoning als vakantieverblijf. Dat is ook logisch, want de huisjes blinken uit in gebruiksgemak. Wil je verhuizen, dan volstaat het om wielen onderaan te monteren en de hele constructie aan je trekhaak van je wagen of camper te bevestigen.

Dit klinkt wellicht verrassend, maar binnenin lijken de minihuisjes helemaal niet zó klein. Dat komt omdat elk huisje op maat wordt gemaakt, waarbij de ruimte op een optimale manier wordt benut. En dat allemaal met veel aandacht voor ecologie!

Neem zelf een kijkje …

28/01/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Huizen bouwen met een 3D-printer, het antwoord op onbetaalbaar wonen?
Volgende artikel
IKEA-hack: hanglamp wordt bloempot!