Actua

Kleerkast delen met je partner: zo komt er geen ruzie van

moderne slaapkamer grijs

Moeten jij en je partner een kleerkast delen? Dat kan wel eens voor de nodige wrevel en frustraties zorgen. Zeker wanneer je voor jouw favoriete T-shirt eerst alle broeken van je partner aan de kant moet leggen. Gelukkig is jullie kleerkast indelen dankzij deze 7 tips een fluitje van een cent. Ruzies? Overbodig!

Tip #1: elk een stukje privé

We beginnen meteen met de meest logische tip: geef zowel jezelf als je partner een privéstukje in de kleerkast. Zo zullen jullie kleedjes, hemden en broeken zeker niet op een grote, onhandige stapel belanden. De beste manier om daarvoor te zorgen? Kies zeker voor een grote kast met minstens twee delen.

ingebouwde kleerkast slaapkamer

Tip #2: ga voor een roede

Naast elk een privédeel in de kast, zorg je er het best ook voor dat jullie elk een eigen roede hebben. Waarom?

  1. Je kunt zowat alle kledingstukken ophangen, maar je kunt niet elk kledingstuk plooien en neerleggen.
  2. Je krijgt meer kledij op een roede dan op een schapje. Lees: er passen meer kleren in de kast!
grote kledingkast
Tip: kies daarbij zeker voor dunne kapstokken. Die nemen minder plek in beslag.

Tip #3: gescheiden stapeltjes

Waarschijnlijk kun je ondanks de twee bovenstaande tips niet vermijden dat je tóch minstens een stuk van de kast moet delen. Ook dan geldt de tip: zorg dat je elk een privéstuk hebt en maak geen gemeenschappelijke stapeltjes. Zo ligt jouw favoriete sweater niet plots onder twee broeken van je partner.

kleerkast met spiegel
Bonustip: door te kiezen voor een spiegel op je kleerkast, lijkt je slaapkamer groter!

Tip #4: ruim je kleerkast op

Je hebt het waarschijnlijk al tot vervelens toe gehoord, maar het helpt dan ook echt: ruim je kledingkast op. In een opgeruimde kleerkast heb je nu eenmaal meer plek dan in een rommelige.

Hoe je begint aan je kleerkast opruimen? Plan zo’n één à tweemaal per jaar een grote schoonmaak in. Doe dat bij voorkeur bij de seizoenswisseling, dan verander je de kleren in je kast toch. Alles wat je het voorbije jaar niet hebt gedragen, doe je naar de kringloopwinkel. En ja hoor, dat geldt ook voor je partner.

luxueuze grijze slaapkamer

Tip #5: gebruik de deur

Een kleerkast met draaideuren? Dan is deze tip iets voor jou: gebruik ook de deuren als opbergruimte. Door er haakjes aan te hangen, kun je er je riemen, handtassen en zelfs sokken kwijt. Op die manier ligt je kast zelf dus minder vol, waardoor zowel jij als je partner wat meer plek hebben.

ruime slaapkamer houten vloer
Een kleerkast met draaideuren = meer opbergplek in de deur!

Tip #6: werk in de hoogte

Wat je doet met de ruimte boven je kleerkast? Juist ja: bijna niets. Kies dus zeker voor een hoge in plaats van brede kast Zo neemt die meteen ook wat minder plek in je slaapkamer.

hoge kleerkast
Gigantisch veel opbergplek zonder gigantisch veel plek in te nemen? Dat kan dankzij een hoge kleerkast!

Tip #7: zet je schoenen niet in de kleerkast

Schoenen in de kleerkast: het lijkt misschien handig, maar als je je kast deelt met je partner, is elke centimeter ruimte van belang. Zet daarom je schoenen in een apart schoenenrek in de inkomhal. Extra voordeel? Je hoeft niet met je vuile schoenen door het hele huis vooraleer je ze kunt wegzetten.

24/08/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Kooien en ladders: wanneer is een kooiladder noodzakelijk?
Volgende artikel
Droomslaapkamer inrichten? Haal inspiratie uit deze drie kamers!