Woonadvies.

Keukenhof en de geneugten van de lente

Inspirerend Wonen bezocht voor jou het Keukenhof, het grootste bloemenpark van de wereld ! Dit inmense park is het mekka voor iedereen die van bloemen en natuur houdt! Het Keukenhof zal ook jou betoveren met al haar lentekleuren en tulpenvelden. Een perfecte reden voor een uitje naar Nederland!

Keukenhof, bloemenparadijs

De tulp is het symbool van Nederland en deze bloem speelt dan ook de hoofdrol op het Keukenhof. De tulpen bestaan in een veelvoud aan kleuren en vormen en ze weerspiegelen de voorliefde van onze noorderburen voor de natuur.

Het Keukenhof opende dit jaar de deuren op 22 maart en ondertussen reeds aan haar 63ste editie toe. Nog tot 20 mei kan je de bloemenpracht gaan ontdekken. Met 32 hectaren aan kleurrijke bloemenvelden en wondermooie bloemenperken biedt het Keukenhof niets dan kleuren, geuren en betovering !

Naast de grootste bloemententoonstelling ter wereld, herbergt het Keukenhof ook 15km wandelpaden, kunstwerken, restaurants, souvenirwinkels en Flower Shops. Je kan er zelfs fietsen huren, een boottochtje maken of een cursus fotografie volgen.

Bezienswaardigheden in de omgeving

Het Keukenhof ligt tussen Den Haag en Amsterdam, op twee uur van Antwerpen, en het park is omgeven door idyllische plekjes. Geniet van dit charmante stukje Nederland en ontdek de mooie steden in de nabije omgeving. Naast het alombekende Amsterdam, zijn steden als Leiden en Haarlem echte pareltjes ! Ze zijn kleiner en gezelliger als Amsterdam en hebben heel wat rijkdom in petto. Vergeet ook geen stop te maken aan de Nederlandse kust, met haar duinen en natuurzones.

Praktische info

Plaats: Stationweg 166a, 2161 Lisse, Nederland

Data: van 22 maart tot 20 mei 2012

Openingsuren: alle dagen open, van 8u tot 19u30

Tarieven:

  • Parking : 6 €
  • Inkom: volwassenen – 14,5€
  • Kinderen (4 tot 11 jaar) – 7€

 

03/05/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Vind het ultieme moederdag cadeau!
Volgende artikel
De populairste hernieuwbare energie systemen op een rijtje