Actua

Wonen als koning in Engeland? Kasteel Blenkinsopp te koop

Altijd al gedacht dat er blauw bloed door je aderen stroomde? Of ben je gek van Game of Thrones? Dan is dit jouw kans om koning te worden en te regeren vanuit jouw eigen kasteel! Al moet je daarvoor wel vrij diep in de buidel tasten…

Kasteel kopen? Dat kost je 415.370euro

In het Engelse Greenhead staat sinds kort een kasteel te koop. Blenkinsopp Castle werd in 1339 gebouwd door de gelijknamige familie en werd eeuwenlang overgedragen van generatie op generatie. In de 19e eeuw werd nog een wachttoren toegevoegd – wat het kasteel des te specialer maakt – en begin 20e eeuw was het nog een hotel.

In 1954 vond er een brand plaats waarna een deel van het kasteel gerenoveerd werd. Zowel het bestaande huis als de overgebleven ruïnes zijn beschermd erfgoed wat de eigendom des te specialer maakt. Het huis telt vandaag 4 ruime slaapkamers, 2 badkamers en 2 ontvangstruimtes. Parkeren zal nooit een probleem zijn want je krijgt er een privé parking bij. Naast de binnenplaats telt het domein ook nog een tuin rondom het gebouw, om nog maar te zwijgen van het uitzicht.

Het prijskaartje van dit alles? Zo’n £325.000 of €415.370. En dat is een stuk goedkoper dan een half-open bebouwing in het hartje van Londen! Tot slot moet je wellicht ook je angst voor geesten overwinnen. Volgens de legende waart de weduwe van Bryan de Blenkinsopp nog steeds rond in de gangen van het kasteel. “The White Lady” weigerde haar echtgenoot te vertellen waar ze haar schatkist verborgen had waarna deze haar verliet.

De schatkist werd tot op heden nog niet gevonden. Perfect dus voor de echte ridders onder ons!

Meer info & beelden via Andrew Coulson Real Estate

13/01/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
De 6 grootste badkamertrends voor 2015
Volgende artikel
Een originele keuken inrichten: inspirerende ideeën en tips