Actua

Kasteel for sale! Wil je een kasteel kopen?

Kleine meisje dromen van een leven als prinses in een kasteel. En de jongetjes dromen ervan om later koning te worden, of op zijn minst als ridder door het leven te gaan. En welke volwassene betrapt zichzelf soms niet op dagdromen over thuiskomen in zijn eigen kasteel… Je ziet jezelf een lange oprijlaan afrijden, om vervolgens door de butler verwelkomd te worden op een heerlijke riante maaltijd? Wonen in een kasteel, wie ziet het niet zitten?

Wonen in een kasteel

In België vinden we meer dan duizend kastelen. Ieder kasteel behoort tot ons cultureel erfgoed. Een kasteel kopen is dus niet louter een investering of een belegging, maar een kasteel heeft ook een bepaalde maatschappelijke waarde. Je leeft als het ware in de geschiedenis, tussen de verhalen en omringd door charme.

Omdat een kasteel meestal over heel wat ruimte en gronden beschikt, is het ook ideaal om tot feestzaal, hotel of gastenverblijf om te vormen. Op die manier kan je het genot van je historisch pand ook economisch maximaliseren. En klanten zijn vaak aangenaam verrast door het historische kader van hun verblijf. Want wie zelf geen kasteel kan kopen, ziet zich misschien wel trouwen in een echte château?

 

Kasteel kopen?

Een kasteel is exclusief vastgoed, dat natuurlijk niet voor iedereen is weggelegd, maar je vindt kastelen in verschillende prijsklassen. Je mag je natuurlijk niet mispakken aan de vraagprijs, ook het maandelijkse onderhoud van een kasteel en het omringende landgoed vraagt veel tijd en geld. Bovendien schreeuwen de elektrische installaties, loodgieterij en verwarming vaak om vernieuwing. Dus bezin voor je begint!

Tegenwoordig worden sommige kastelen ook in appartementen onderverdeeld en afzonderlijk verkocht. Zo ligt het misschien toch nog binnen bereik om jouw kinderdroom waar te maken?

 

01/01/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Depardieu verhit de gemoederen
Volgende artikel
De Cotswolds van vroeger als inspiratiebron voor vandaag