Actua

Jon Stam: Designer of the Future

Canadees-Nederlands ontwerper Jon Stam werd op de meubelbeurs ‘I Saloni del Mobile’ in Milaan uitgeroepen tot Designer of the Future. Een award van het prestigieuze Design Miami/Basel en W Hotels.

Designer of the Future

De Designer of the Future award werd uitgereikt aan drie beloftevolle ontwerpers. Één van hen is Jon Stam. Hij studeerde in 2009 af aan de Design Academy in Eindhoven en stapte in 2010 in het project Toegepast 15 van Cultuurplatform Design & Z33. De award is een bevestiging dat de inzet van dit initiatief zijn vruchten afwerpt.

Jon Stam wint samen met Bethan Laura Wood & Seung-Yong Song een designopdracht die wordt voorgesteld op Design Miami / Basel en later ook in de W Hotels in Verbier, Bangkok en Mexico City.

Design ontwerpen van Jon Stam

De ontwerpen van Jon Stam zweven tussen kunst en praktisch design. Zijn portfolio en archief zet aan tot nieuwe manier van denken over digitale en fysieke inhoud.

Imaginary museum #1

Een gehackte ‘view-master’ met micro LSD-schermen. Het ontwerp neemt de vorm aan van een bioscoop. Het biedt de gebruikers een hand-held tentoonstelling over genetwerkte cultuur van vandaag. Je houdt simpel weg de ‘bioscoop’ voor je ogen en een tentoonstelling ontstaat. Zodra de master-schijf in het toestel wordt ingevoegd kan je het project bekijken. Een eigentijdse manier om digitaal kunst te ervaren.

23/04/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Verhuizen: hoeveel kost het?
Volgende artikel
Dorpel plaatsen: stappenplan