Actua

Je woning snel verkopen: 3 verrassende tips voor een vlotte verkoop

twee personen schudden handen boven contract, huis maquette ernaast

Een huis verkopen is soms knap lastig: vaak moet je heel wat moeite doen vooraleer een koper definitief beslist. Het hele proces toch wat gemakkelijker maken? Geen probleem: dankzij deze drie tips valt je woning meteen op bij geïnteresseerden.

Tip 1: Ontwikkel eens een flyer

Je woning zelf verkopen is een hele klus, maar niet onmogelijk. Na enkele dagen nog steeds geen geïnteresseerden? Dan moet je misschien eens kijken naar alternatieve verkooptechnieken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een flyer?! Een mooie flyer met daarop een foto van je huis & de nodige uitleg zorgt ervoor dat je doelgroep volledig over de streep wordt getrokken.

En het goede nieuws: een flyer ontwikkelen is een fluitje van een cent dankzij het softwareprogramma van Printdeal. Je kunt er dus flyers bedrukken met een professionele look die je kunt ophangen of uitdelen.

Flyer om woning te verkopen
Dankzij een flyer worden potentiële klanten toch over de streep getrokken om een bezichtiging aan te vragen.

Tip 2: Denk aan online advertenties

Je woning op sociale media posten, daar heb je ongetwijfeld al aan gedacht. Aan je vrienden vragen om die posts te delen, dat heb je waarschijnlijk ook al gedaan. Maar wist je dat er nog een extra manier is om ervoor te zorgen dat je huis door veel mensen wordt gezien? Facebookadvertenties! Dat hoeft heus niet zo veel geld te kosten: voor amper twee euro bereik jij al heel wat potentiële kopers. De moeite waard dus om even uit te testen!

huizen te huur in Engelse krant
Pssst: ook offline zijn er genoeg opties om reclame te maken! Denk aan een advertentie plaatsen in het lokale reclamekrantje.

Tip 3: Contacteer meerdere makelaars

Je huis toch maar verkopen met een makelaar? Contacteer er dan meerdere tegelijkertijd: zo vergelijk je gemakkelijk verschillende makelaars en kies je er snel de beste uit. En zolang je geen exclusiviteitscontract tekent, mogen meerdere makelaars je woning verkopen. Die verkoopkansen schieten de hoogte in!

En jij, heb jij nog interessante tips om je huis snel te verkopen? Deel ze in de comments!

12/10/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Op een nieuwe thuis: appartement getekend, en wat nu gedaan?!
Volgende artikel
Je gezondheidsklachten verminderen dankzij schone lucht in huis