Actua

Je huis verkopen: hoe verhoog ik de waarde van mijn huis?

Het is niet altijd makkelijk om je huis te verkopen ten tijden van financiële crisis. Je hebt beslist om je woning te verkopen, en over enkele uren komen de eerste kandidaat-kopers al een kijkje nemen? Dan heb je geen minuut te verliezen! Hier zijn enkele tips om de waarde van je woning te verhogen op enkele minuten tijd!

Huis verkopen: last minute home staging

Als je de verkoop van je woning goed hebt voorbereid, dan heb je waarschijnlijk beroep gedaan op home staging of vastgoedstyling. Deze techniek bestaat erin om een woning aantrekkelijker te maken en de kandidaat-koper op minder dan twee minuten te verleiden. Zeer nuttig, maar soms ook tijdrovend… en tijd is kostbaar. Daarom geven we enkele tips om de waarde van je interieur op enkele minuten tijd te verhogen, zodat de bezoeker zich meteen thuis voelt en aangetrokken is tot het pand!

1. Ruim op!

Het eerste wat je moet doen is alles netjes opruimen. Maak het kleinste hoekje schoon en laat niets rondslingeren. Zo lijkt je huis groter en maakt het een betere indruk.

2. Een neutraal interieur

Tijdens een huisbezoek is het belangrijk dat kandidaat-kopers zich meteen thuis voelen. Terwijl je aan het opruimen bent, kan je beter ook persoonlijke spullen, zoals foto’s, vakantiesouvenirs of facturen, wegstoppen.

3. Vergeet niet te poetsen…

Maak je interieur schoon! Als je dit essentiële punt over het hoofd ziet, geef je de indruk dat je woning niet goed onderhouden is. Reinig dus de vloeren en de ramen, kijk na of alle meubelen mooi proper zijn en besteed extra aandacht aan de keuken en de badkamer!

4. … en te verluchten

Niets is onaangenamer dan een interieur met een muffe of rookgeur. Open dus de ramen en vermijd tabak en frituurpotten.

5. Verlicht het interieur

Een licht interieur is automatisch gezelliger. Dus, open de gordijnen voor meer licht! Doe het licht aan indien nodig.

6. Extra tips

Om zoveel mogelijk bezoekers aan te spreken, schakel je best de TV uit en speel je rustige muziek. Doe kaarsjes aan, dek te tafel, zet een cake in de oven (voor die heerlijke geur), breng je huisdier even weg en dring niet te hard aan bij kandidaat-kopers. Zorg dat ze rustig de woning kunnen bezoeken.

03/05/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Tuinieren in mei: tuinkalender voor de bloeimaand!
Volgende artikel
Zelf een wandlamp plaatsen