Actua

Interieurtrends 2020: zo moet jouw woning er dit jaar uitzien

interieurtrends 2020 in turquoise keuken

Het nieuwe jaar is van start gegaan, en dat kan alleen maar betekenen … nieuwe interieurtrends voor 2020! De laatste nieuwe interieurmode, de coole nieuwe trends en de kleur van het jaar: je ontdekt het allemaal in dit artikel. Spoiler alert: de veranderingen zijn niet zó groot tegenover 2019.

Terug naar de natuur

In 2019 haalden we de natuur al naar binnen, en dat doen we in 2020 nóg meer. Denk aan grote planten, dierenprints en natuurlijke materialen zoals hout en marmer. Maar ook materiaal vol textuur zien we in 2020 graag in ons interieur. Denk bijvoorbeeld aan hennep, kurk en riet. Je woonkamer wordt haast een jungle!

planten in huis aan bureau
Hoe meer planten in huis, hoe beter!

Interieurtrends 2020 zetten in op duurzaamheid

Wat samenhangt met de natuur? Duurzaamheid! Het onderwerp is actueler dan ooit en we zien het dan ook terug in het hedendaagse interieur. En geen zorgen: de interieurtrends van 2020 bewijzen dat duurzaamheid en schoonheid hand in hand gaan.

Niet alleen de stijl is duurzaam, ook de gebruikte materialen. Die komen rechtstreeks uit de natuur en zijn gerecycleerd en/of herbruikbaar.

interieurtrends 2020: hout
Met hout haal jij niet alleen een element uit de natuur in huis, maar ook een erg duurzaam materiaal!

Tiny Houses als inspiratie voor interieurtrends 2020

Jaar na jaar groeit het aantal mensen dat een eigen woning nodig heeft. Zowel in de stad als op het platteland moeten we daarom steeds dichter op elkaar wonen. Efficiënt met beperkte ruimte omgaan is dus de boodschap! En daar spelen de interieurtrends van nu perfect op in.

Hoe dan? Ten eerste gaan we weg van de traditionele kamerverdeling. Zo kunnen woonkamer en slaapkamer perfect dezelfde ruimte zijn, met een subtiele en stijlvolle tussenwand als scheiding. Ten tweede wordt er steeds meer ingezet op het concept van Tiny Houses: zeer kleine huisjes die op een originele manier toch heel wat opberg- en leefruimte hebben.

Weg van de dagelijkse stress

De dagelijkse drukte. Een wereld vol oppervlakkige en digitale relaties. Dagen vol stress. Jij wilt graag helemaal tot rust komen in je eigen interieur! Hoe je dat doet? Door je woonkamer en slaapkamer te vullen met de kleuren, meubels en decoratie die je zelf mooi vindt.

interieurtrends 2020 zetel, groene muur, gezellige woonkamer
Mix en match de meubels en accessoires die jij mooi vindt.

En dat hoeft heus niet strak te zijn en bij elkaar te passen: verschillende stijlen en culturen mogen gemengd worden. Zorg er gewoon voor dat het geen overkill wordt, want dat lijkt al snel op rommel. Ook aan de strakke geometrische vormen hoef je je dus niet te houden: ga gerust voor ronde materialen.

Kleur van het jaar 2020

De kleur van dit jaar, uitgeroepen door Levis, speelt perfect in op de interieurtrends van 2020. De kleur heet Tranquil Dawn en doet meteen denken aan de vluchtige schoonheid van het ochtendgloren. De kleur is met haar zachte groengrijze tint met blauwe ondertoon dan ook een weerspiegeling van de ochtendstond. De tinten van het begin van de dag!

tranquil dawn levis kleur van het jaar
De kleur van het jaar kan zowel met warme als met lichte tinten gecombineerd worden. De ideale kleur voor iedereen, dus! Foto door Levis.

De kleur van het jaar is combineerbaar met allerlei andere kleuren en past zich perfect aan aan de omgeving. Zo krijg je een licht en luchtig interieur als je Tranquil Dawn combineert met zandtinten, en net een zonnige sfeer bij lichte en felle kleuren. Naar het seizoen hoef je in ieder geval al niet te kijken: ook in de winter mag je met zomerse kleuren werken. De enige regel: je moet het zelf mooi vinden. ;-)

Zo, dat waren alvast de interieurtrends voor 2020. Welke ga jij toepassen? En heb je misschien nog wat leuke tips of ideeën voor onze andere lezers? Laat die zeker weten in de comments hieronder!

01/01/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Rookmelders verplicht in België: aan deze regels moet jij je houden
Volgende artikel
De beste antiekmarkten van Europa: dé 3 plekken om te bezoeken