Woonadvies.

Weekend getaways – De sprookjesinterieurs van Captain Jack’s Wharf

Is het je ook al opgevallen dat de inrichting van hotels en bed and breakfasts altijd tot de verbeelding spreekt? Het lijkt wel alsof alles perfect bij elkaar past en tot in de details afgewerkt is. De look van een hotelkamer is echter niet zo makkelijk te vertalen naar je woning. Daarom gingen we op zoek naar enkele weekend getaways waar je letterlijk bij wegdroomt …

Vandaag trekken we naar Provincetown, Massachusetts. Gelegen op het uiterste puntje van Cape Cod is het de locatie van enkele prachtige weekend getaways! Welkom op Captain Jack’s Wharf!

Interieurinspiratie van Captain Jack’s Wharf

Captain Jack’s Wharf is eigenlijk niets meer dan een kade met enkele vissershutjes. Een dikke 100 jaar geleden werden ze gebruikt om het visgerei en de gevangen vis te bewaren. In de jaren 40 werden ze door bekende schrijvers als Tennessee Williams en Eugene O’Neill gebruikt om te overnachten. Nu kan je ze huren als weekend getaway en wij zijn alvast verkocht aan deze überschattige vakantiehuisjes met elk een inrichting die we zelf niet beter hadden kunnen verzorgen.

Naast de vele maritieme elementen zijn er vast wel enkele leuke dingen die je kan overnemen in je eigen interieur. Bovendien is de bewoonbare oppervlakte van de verschillende hutjes niet bijster groot – wat ze des te gezelliger maakt. Zo kan je dus meteen wat ideeën opdoen voor het inrichten van een kleine woonkamer, badkamer, eetkamer en keuken.

Donkerbruin contrasteert mooi met witte en blauwe tinten. Maar ook pasteltinten werken goed zoals je in de andere huisjes zal merken.

 

Een oranje badkuip? Waarom niet? Iedere ruimte heeft immers nood aan een eyecatcher!

Wit geeft iedere ruimte, klein of groot, een luchtig karakter. Wit vormt bovendien de perfecte basis: voeg hier en daar wat kleuraccenten toe en breng warmte met houten elementen. Het plaatje klopt pas echt met de juiste decoratie op de juiste plekken. Inspiratie kan je halen uit je omgeving…

Mix en match met kleuren, stijlen en objecten en druk zo je eigen stempel om de inrichting van iedere kamer!

Simpel maar leuk: gebruik je kerstverlichting als lichtslinger in je slaapkamer. Hieronder zien we dat de warme houtkleuren perfect matchen met het luchtig wit en het Weekend getaways – wegdromen bij sprookjesinterieurs van de eettafel.

 

Ook deze kleine keuken wilden we je niet onthouden. Het wandmeubel met de spiegel is opmerkelijk maar past perfect in dit huisje!

 

Foto’s: Captain Jack’s Wharf

24/04/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Wat is nu eigenlijk het verschil tussen parket en laminaat?
Volgende artikel
Altijd cocktail o’clock met je eigen barmeubel en home bar