Woonadvies.

Interieur designer Marcel Wanders

Nederlands interieur ontwerper Marcel Wanders werd bekend door zijn Knotted Chair. Hij richtte een designlabel op en heeft een eigen ontwerpstudio. Ontdek het levensverhaal en enkele van de werken van Marcel Wanders.

“I want to create the kinds of things that if the house burns down you want to run and save.” – Marcel Wanders

Marcel Wanders

Marcel Wanders studeerde af aan de hogeschool voor Kunsten in Arnhem. Daarna volgde hij academies in Hasselt, Maastricht en Eindhoven. Hij richtte het succesvol designlabel  Moooi op, waar hij artdirector en deeleigenaar is. Daarnaast heeft Marcel Wanders zijn eigen ontwerpstudio en ontwerpt hij voor internationale meubelmerken, waaronder Cappellini, Alessi, Marks & Spencer. Dat is nog niet alles, hij werkt ook aan verschillende architectuur en interieur design projecten.

De ontwerpen van Marcel Wanders zijn geselecteerd voor de belangrijkste ontwerp collecties en tentoonstellingen ter wereld, zoals Museum of Modern Art in New York en San Fransisco, Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam, Solone del Mobile in Milaan…Daarnaast ontving de interieur designer vele onderscheidingen en prijzen. Onder deze prijzen vind je de Design Excellence Award, Elle Decoration International Design Awards, Collab…

Knotted Chair

De ontwerpen van Marcel Wanders worden gekenmerkt door een poëtisch en conceptueel karakter. In 1996 brak Marcel Wanders door met zijn Knotted Chair, een stoel van versterkt touw. Hij ontwierp deze stoel in samen werking met de Technische Universiteit Delft voor Droog Design.

Designlabel Moooi

Meer dan 10 jaar betoverd Moooi de wereld met inspirerend, sprankelend en innoverend design. Het designlabel werd in 2001 opgericht door Marcel Wanders en Casper Vissers. De derde ‘o’ in de naam van het label staat voor een extra waarde in termen van schoonheid en uniciteit. Het label wordt getypeerd door de kernkwaliteiten van beide mannen. Marcel is een koppige, gedreven ontwerper met een neus voor zaken. Casper is de gedreven marketeer met een scherp oog voor design. Deze perfect aanvullende combinatie heeft geleid tot het succes van designlabel Moooi.

24/05/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
De voordelen van kurk in je interieur
Volgende artikel
Kookplaat plaatsen: plan van aanpak