Woonadvies.

Interieur 2012 | de Crossed Legs van Fabiaan Van Severen

Fabiaan van Severen is een klinkende naam in de wereld van het Belgisch design. Op Interieur 2012 stelt hij zijn vernieuwde Crossed Legs collectie voor…

Interieur 2012

“De Crossed Legs stoelen zijn ondertussen al 17 jaar oud, maar ze krijgen nieuwe kleuren, zowel het frame als het lederen zitvlak. De collectie is ook uitgebreid met een reeks van vier kleine tafeltjes die zijn uitgevoerd in dezelfde vier kleuren leder. Ook het lage, stalen tafeltje is nieuw, net zoals de schaal die erop staat en de tafel waar we nu aan zitten. In feite wordt de collectie compleet.”

Crossed Legs

“Hoe je de Crossed Legs het best kan omschrijven? Het gaat om een klassieke stoel, een zeteltje en barkruk. Ik vind het leuk dat mijn stoelen ondertussen een klassieker beginnen te worden. Ze duiken soms op in de vintage winkels. Met het ontwerp van de kleine tafeltjes wilde ik ook een verwijzing maken naar de vintage trend van vandaag. De kleuren heb ik samen met mijn zoon gekozen die nu aan de modeacademie in Antwerpen studeert. En ze slaan aan, dus hij heeft me goed gegidst!”

Persoonlijke favoriet

Ik vind mijn laag stalen tafeltje heel mooi, het mijn persoonlijke favoriet. Iedereen valt voor die reeks tafeltjes, maar de puristen, de iets oudere mensen, houden van de stalen tafel.”

 

24/10/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Architect & sleutel-op-de-deur | Interview met Carlos Rabaut
Volgende artikel
Interieur 2012 | houten design stoelen uit Japan