Woonadvies.

Inspiratie: harmonicadeuren voor binnen én buiten

Harmonicadeuren uit glas

Door te kiezen voor harmonicadeuren spaar je niet enkel enorm veel ruimte uit, maar je haalt er ook gewoon een blikvanger mee in huis! (Nog) niet overtuigd? Wat dacht je van deze vier prachtige vouwdeuren… wauw of wooooooooow?

Vouwdeuren: allesbehalve oubollig

Grote harmonicadeur uit glas en staal

Je zag een vouwdeur misschien vooral bij je grootouders en vreest nu dat het jouw interieur oubollig zou maken? Of dat je die lelijke scharnieren zult zien? Wij kunnen je alvast geruststellen: al die zorgen zijn ongegrond! De schroeven zijn immers perfect weggestopt in het materiaal, waardoor de vouwen amper zichtbaar zijn wanneer de deur volledig dicht is. Had jij door dat de binnendeur op de foto een harmonicadeur was?! Het zou echter zonde zijn om de deuren de hele tijd gesloten te houden: door de ze open te zetten oogt de kamer zelfs nòg groter.

Haal buiten naar binnen

Harmonicadeuren aan terras

Harmonicadeuren enkel binnen in huis een meerwaarde? Think again! Zo is een vouwdeur perfect op haar plaats in een veranda: in de winter beschermt de gesloten deur je tegen het gure weer en de koude. Tijdens die warme zomermaanden kun je de deur openzetten zodat je ook binnen een heerlijk buitengevoel hebt. Als je ervoor kunt zorgen dat je geen trapje of ander opstapje nodig hebt om je terras te bereiken, gaan het interieur en het exterieur zelfs naadloos in elkaar over! Extra tip? Maak er een glazen harmonicadeur van: dan heb je ook in de winter perfect zicht op je prachtig ingerichte wintertuin & geniet je het hele jaar door van het buitenleven!

Bespaar plaats dankzij harmonicadeuren

Harmonicadeur verbergt witte slaapkamer

Hét grote voordeel van harmonicadeuren? Dat ze enorm plaatsbesparend zijn: in tegenstelling tot bij draaideuren, is er geen draaihoek waar je rekening mee moet houden. Ruimte winnen kan natuurlijk altijd van pas komen, zeker in kleine studio’s of appartementen waar niet veel plek beschikbaar is.

Ook om meer privacy te creëren (bijvoorbeeld tussen de slaapkamer & woonkamer), is een vouwdeur de ideale afscheiding. Die kun je laten openstaan wanneer je alleen thuis bent om voor een open en ruimtelijk gevoel te zorgen, maar sluiten wanneer er bezoek komt. Niemand hoeft te zien dat jij vanmorgen je bed niet hebt opgedekt, toch? :-) 

Multifunctioneel: combineer meerdere deurtypes

vouwdeur combinatie hout en glas

Wist je dat… je twee soorten deuren kunt combineren?! De deur op de foto is bijvoorbeeld een klassieke draaideur én vouwdeur in 1. Gewoon binnenkomen of een klein briesje binnenlaten? Dan gebruik je alleen de draaideur. Het exterieur naar binnen halen en extra veel ruimte creëren? Dan zet je simpelweg de harmonicadeur open. Handig toch, zo’n multifunctionele deur?!

Nog vragen over de plaatsing of prijzen van harmonicadeuren? Gebruik deze handige tool om gratis offertes van vakmannen uit de buurt te vergelijken!

25/11/2018

Vragen en opmerkingen

EM
Eefke Molenaar

Echt handig, zeker als je volledig gebruik wil maken van al je ruimte (groot of klein). Ik had moderne schuifdeuren in gedachten voor de komende renovatie, maar gelukkig kom ik dit blog op tijd tegen.

Molenaar

  HI
  Hanne Inspirerend Wonen

  Dag Eefke,

  Je hebt helemaal gelijk! Dankzij harmonicadeuren verlies je geen ruimte, ideaal dus. En geen zorgen, ook in dat soort deuren zijn alle kleuren en stijlen mogelijk, je vindt dus ongetwijfeld 100% jouw ding!

  Bedankt voor je leuke reactie!

  Met vriendelijke groet,

  Hanne
  Inspirerend Wonen

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een betonvloer in de keuken: stoer én hygiënisch
Volgende artikel
Schuine muren in je slaapkamer: zo benut je deze optimaal