Woonadvies.

Innovatie Award 2013: passief wonen wordt beloond

Dankzij de innovaties in de bouwsector, wordt passief wonen steeds aantrekkelijker. Op Batibouw 2013 werd de Innovatie Award dan ook uitgereikt aan Alpha Béton, een bedrijf dat een prefab, passief betonnen bouwsysteem ontwierp. De productie van het prefab betonnen systeem gebeurt in drie fasen, waardoor de productiekosten beperkt worden. De award benadrukt de evolutie in de sector naar duurzame bouwoplossingen.

“Innovaties zoals deze zijn erg belangrijk”

Met de Innovatie Award wil Batibouw het meest innoverende product of concept in de bouwsector belonen. De Award wordt uitgereikt door de Confederatie Bouw. Dat Alpha Béton met de Award ging lopen, komt omdat hun bouwmethode effectief bijdraagt aan de ontwikkeling van energie-efficiënte gebouwen.

Robert de Meulenare, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw, geeft meer uitleg: “innovaties zoals deze zijn van vitaal belang voor de bouwsector. Ze bieden een antwoord op de uitdagingen die we vandaag tegenkomen, in termen van bouwkosten, de demografische ontwikkelingen en de strenge energienormen“.

Wonen we binnenkort allemaal in een passief huis?

Aan de basis van de uitvinding van passief, prefab beton, ligt één behoefte: passieve woningen voor iedereen toegankelijk en betaalbaar maken. Om aan die behoefte te kunnen voldoen, creëerde Alpha Béton een prefab betonnen constructie, die perfect afgesloten en geïsoleerd is. Met een dikte van 14 cm en met een polyurethaan laag van 25 cm, voldoet het volledig aan de normen voor een passieve woning.

Je vindt deze innovatie in het PAMAFlex gamma (Passief-Massief-Flexibel), die bestaat uit verschillende passieve, prefab bouwelementen. Van het kelder tot het dak en de muren, alles is aanwezig.

06/03/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Gespot op BATIBOUW 2013 – De Quooker Fusion keukenkraan
Volgende artikel
Innovaties in de bouwwereld – Hilti waterstofzuiger & boormachines