Actua

Inkijk in een karaktervol herenhuis in Ukkel

In het hartje van de Brusselse wijk Ukkel bevindt zich een prachtig herenhuis met een karaktervolle voorgevel uit hardsteen…

Het doel van de renovatie van dit herenhuis is glansrijk geslaagd: het is een open ruimte geworden waar zoveel mogelijk licht wordt binnengetrokken! Het geheim achter dit project? Het kleurencontrast en de mix van stijlen.

De harmonische combinatie van wit met hout

Wit, het symbool van zuiverheid en eenvoud, is de neutrale basis van de inrichting die de ruimte optisch vergroot en perfect samengaat met natuurlijke materialen, zoals hout. Door wit met de authenticiteit van donkergekleurd hout te combineren, brachten de eigenaars licht in hun interieur, zonder afbreuk te doen aan het typische karakter van het herenhuis.

De mix van oud en nieuw

Het subtiele samenspel van meubels uit totaal verschillende tijdperken brengt elegantie en stijl in de woning. Authentieke elementen in het huis blijven behouden, maar in een hedendaags kader geplaatst. De oorspronkelijke trap en meubelstukken komen uitstekend tot hun recht dankzij de pure eenvoud van de moderne meubels.

Een herenhuis met kleurrijke accenten

Om het contrast van het wit en het oude hout af en toe te breken, wordt de interieurinrichting van dit herenhuis gekruid met enkele donkerrode toetsen. Ook enkele goudaccenten maken de inrichting warm en luxueus. Het is niet altijd makkelijk om deze heldere kleur met een koninklijk karakter in een hedendaags interieur te brengen. Vaak verval je met goud in kitch, maar in dit huis uit Ukkel heeft goud zijn plaats perfect gevonden! De gouden toetsen geven een classicistische uitstraling aan de binnenhuisinrichting, zonder te overdrijven.

Om interieurideeën op te doen, is er niets beter dan de inrichting van de modale man te bekijken en de immo aanbiedingen op de markt te bestuderen…

 

14/05/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Wat zijn de extra kosten van een CASCO-woning?
Volgende artikel
Roet: giftig in Vlaanderen, niet in Wallonië?