Woonadvies.

In deze betonnen woning overleef je de Apocalyps… in stijl

Volgens doemdenkers is de Apocalyps nooit veraf. Je kunt je dus maar beter voorbereiden op het einde der tijden. Je kunt zeggen van de eigenaars van deze betonnen woning wat je wilt, maar ze zijn wel grondig te werk gegaan, niet?

Van kille oorlogsbunker…

Het project heet toepasselijk ‘Safe House’ en is ontworpen door het Poolse architectenbureau KWK Promes. Het doel van de eigenaar was een betonnen woning te bouwen waarin veiligheid en bescherming centraal staan. Missie geslaagd, lijkt ons!

… naar stijlvolle moderne woning in een vingerdruk

Maar vergis je niet: achter de betonnen façade schuilt een verrassend open woning! Deze moderne bunker heeft heel wat trucjes achter de hand, zo blijkt. Bepaalde delen van de buitenmuren kunnen verschoven worden zodat een binnenkoer ontstaat. Die fungeert als ‘safety zone’: al wie het huis binnen wil, moet langs daar passeren. En met één druk op de knop tover je een metalen trap tevoorschijn! De woning beschikt trouwens wel degelijk over ramen – en véél ook! – maar je kunt ze allemaal afsluiten met stevige rolluiken waar zelfs een kruisraket niet door geraakt. Safety first!

19/11/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Je nieuwe huis inrichten: een kwestie van harmonie
Volgende artikel
Een kleine slaapkamer inrichten is kinderspel met The Workbed