Actua

Ikea gaat studentenkamers bouwen

Ikea ziet het steeds grootser. De keten is niet alleen de grootste en meest populaire designproducent die af en toe ook uitpakt met technische snufjes zoals de nieuwe interactieve Ikea catalogus. Nu gaat de Zweedse meubelgigant ook studentenkamers bouwen in Nederland.

De studentenkamers van Ikea

Studentenhuisvester Duwo wil iets doen aan het nijpend tekort aan studentenkamers in Nederlandse studentensteden zoals Delft en Amsterdam. Ikea gaat daarbij een handje helpen door kant-en-klare koten te bouwen, zo lezen we vandaag in de Volkskrant. Het meubelconcern heeft reeds een exclusieve intentieverklaring getekend met Duwo, dat de koten zal beheren. Over de exacte locaties van de studentenkoten wordt nog onderhandeld met de steden.

Ikea gaat woonblokken plaatsen met 200 studentenkamers. Een Ikea-studentenkamer zal 17,5 vierkante meter groot zijn en ze zal uiteraard ook ingericht worden met meubels van het Zweedse designmerk die populair zijn onder studenten. De koten zullen verhuurd worden aan betaalbare prijzen.

Ikea budget design hotels

En Ikea heeft nog maar bouwplannen in petto. De keten wil investeren in budget design hotels in Nederland, Duitsland, Polen en Groot-Brittanië. De komende jaren moeten honderd budget hotels verrijzen die te vergelijken zijn met de kwaliteit van het Franse Ibis.

17/08/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Ongewoon wonen: een drijvend huis
Volgende artikel
Vastgoed Antwerpen in de lift