Woonadvies.

I Saloni del Mobile 2013 Milaan

Dit jaar vindt de 52e editie plaats van I Salone del Mobile. Milaan ontvangt I Salone opnieuw met open armen. I Salone del Mobile wordt vaak gezien als de Design week in Milaan en is de grootste internationale beurs voor interieurontwerp. 

I Saloni del Mobile – “Milan: interiors of tomorrow”

I Salone del Mobile is de wereldwijde benchmark voor inteireur inrichting. Het is een waardevol instrument voor de industrie en dient als promotioneel voertuig. De nieuwste technieken, trends en innovaties worden hier voorgesteld. Bij de lancering van het evenement in 1961 was het oorspronkelijke idee om Italiaans design in de picture te zetten. Maar het evenement draaide al snel uit tot een internationaal succes.

In 2013 wordt het woonaspect ook verbreed. Zo zal architect Jean Nouvel er zijn project “Office to live” voorstellen. Nouvel denkt namelijk dat de grens tussen werk & wonen gaat vervagen en ontwikkelde daarom een district met appartementen & ruimtes waarin werkruimtes & vrije tijd en wonen naast elkaar bestaan.

Salone Satellite

Gelijktijdig met I Salone Del Mobile zijn er kleinschalige tentoonstellingen verspreid in Milaan. Dit onder de naam SaloneSatellite. Deze tentoonstellingen zijn een lanceerplatform voor talentvolle jonge onwerpers. Er worden ongeveer 700 jonge ontwerpers uitgekozen om hun werken te komen voorstellen op SaloneSatellite.

In 2012 werd I Salone bijgewoond door bijna 300.000 handelaars, waarvan ongeveer 200.000 uit het buitenland kwamen!

Praktische informatie I Saloni del Mobile 2013

  • Data & Openingsuren? I Salone vindt plaats van 9 tot 14 april 2013. De beurs is op zaterdag 13 en zondag 14 april open voor het grote publiek. De openingsuren zijn dagelijks: 9u30 tot 18u30
  • Waar? Fiera Milano, foro buanaparte 65, 20121 milano, italy
  • Tickets? Tickets voor het grote publiek op zaterdag 13 en zondag 14 april kost €36 voor 2 en een familie ticket kost €41.
21/03/2013

Vragen en opmerkingen

TS
Toon Saldien

Spelend leven als inspiratie van handelen

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Maisons Blavier: un cahier des charges adapté
Volgende artikel
Aménager sa maison autrement : vivre en haut & dormir en bas