Actua

Huizen van sterren: het design appartement van Karl Lagerfeld

Dat Karl Lagerfeld een extravagant mode-icoon is, hoeven we je eigenlijk niet meer te vertellen. De man is ook op de gezegende leeftijd van 80 nog altijd relevant en alomtegenwoordig in de media. Meer dan ooit is hij dé levende legende in de modewereld. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat zijn design appartement in Parijs er één is om u tegen te zeggen. Ontdek hier hoe Lagerfeld trendy wonen op een verrassende en behoorlijk eigenzinnige manier invult!

Koele kleuren, flamboyant design

Karl Lagerfelds pied-à-terre op de Quai Voltaire in Parijs is op zijn zachts gezegd een futuristisch appartement. De creatieve directeur van Chanel koos in zijn design appartement resoluut voor hedendaags design binnen een strak interieur met een sciencefictionuitstraling. Het enige wat echt sober is gehouden, zijn de kleuren: zwart-wit, een van de handelsmerken van de Chanel-ontwerper en creatieve duizendpoot.

Design appartement met exclusieve meubels

Karl Lagerfeld is naast ontwerper ook fotograaf, tekenaar en art-director. Die veelzijdigheid weerspiegelt zich ook in het meubilair. Het design appartement staat vol exclusieve en extravagante meubelstukken. Krukjes van Jasper Morrison (gallery Kreo), een witte zetel van Amanda Levete (Established & Sons), een exclusieve tafel van Martin Szekely (Kreo gallery), … je vindt het allemaal op de Quai Voltaire.

Een lust voor het oog

Lagerfelds pied-à-terre is gevestigd in een prachtig historisch pand uit 1820 langs de Rive Gauche en werd voor 2,5 jaar gerenoveerd. De modeontwerper ontwierp een design appartement dat helemaal in lijn ligt met zijn uitzonderlijke persoonlijkheid. In elke leefruimte word je verrast. Denk maar aan de keuken die volledig uit roestvrij staal is opgetrokken, de iPod-houders in de hoek van elke kamer of de indrukwekkende bibliotheek. Zijn persoonlijke verzameling van 40.000 boeken ligt er integraal uitgestald.

Lagerfeld werd onlangs door Time Magazine uitgeroepen tot een van honderd meest invloedrijke personen in de mode sinds 1923.

02/01/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Maak van opruimen een spel met het PinPres opbergsysteem
Volgende artikel
Isoleren met rotswol: gebruiksvriendelijk en efficiënt