Woonadvies.

Geen geld om een huis te bouwen? Geen probleem!

Het is geen nieuws dat jonge mensen het steeds moeilijker hebben om een woning te kopen of te bouwen. De voorwaarden om een lening te krijgen worden steeds strenger en de huizen en bouwgronden worden er niet goedkoper op. Deze twee jongedames vonden de ideale oplossing en bouwden hun droomhuis voor enkele duizenden dollars!

Van oude schoolbus naar moderne droomwoning

Je droomwoning bouwen zonder schulden te hebben bij de bank? Dan moet je ofwel de loterij winnen ofwel een goed plan bedenken. En dat is net wat deze twee dames deden. Geïnspireerd door de ‘Tiny Home Movement‘ kochten ze een oude schoolbus op een veiling.  De kostprijs bedroeg amper $2.000 waarna ze het voertuig omtoverden tot een rijdend droomhuis. Na het strippen van het oude interieur werden er nieuwe muren en een nieuwe vloer voorzien. Vervolgens werden de kasten en meubels geplaatst en de voorzieningen zoals elektriciteit en de waterleidingen.

Ook hier spotten we enkele slimme manieren om de ruimte zo goed mogelijk te benutten. Ingebouwde kasten, uittrekbare laden en werkbladen, magnetische bewaarpotten, een wasdroogcombinatie, … Hierdoor telt de bus hetzelfde aantal ‘kamers’ als een klein appartement en biedt het minstens evenveel wooncomfort. Je vindt er zelfs een heuse badkamer met douche, (compost)toilet en nog een lavabo met spiegel.

Door afgedankte materialen en toestellen een tweede leven te geven, konden de dames heel wat besparen. Zo tikten ze heel wat toestellen tweedehands op de kop en kregen ze ook heel wat spullen gedoneerd van vrienden. Met de bus kan bovendien nog gereden worden. En zo kreeg de bus ook haar naam ‘Friluftsliv’ wat zoveel als ‘openlucht leven’ betekent in het Noors.

Met deze knappe ‘woonbus’ lonkt het nomadenleven! Zou jij kunnen leven in een omgebouwde bus? Bekijk het hele renovatieproject op de blog van de Friluftsliv bus!

Foto's: TinyHome BusConversion
07/07/2015

Vragen en opmerkingen

R
Rudi

Prachtig! Maar ik stel mij de vragen bij de haalbaarheid van dergelijk project in België. Waar kan je de bus plaatsen? Wat met domicilie? Afval, water, elektriciteit, verwarming enz..

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Muggen bestrijden en verjagen – Alles wat je altijd al wilde weten!
Volgende artikel
Eén centrale werkplek dankzij deze spoeltafel in je keuken