Actua

Hou de muggen buiten

Heb je het vorige week ook gelezen in de pers? Of misschien heb je het wel zelf gevoeld? Er zijn dit jaar opvallend meer muggen. Hoe komt dit, en vooral, wat kan je eraan doen?

Veel muggen dit jaar

Door het natte voorjaar zijn er opvallend meer muggen dan andere jaren. Hierdoor was er meer open, stilstaand water en dat is hét perfecte klimaat voor insecten om snel te kweken. Na een natte periode zijn er daarom altijd meer muggen. Ook bij warm weer gaan de muggen sneller en meer kweken. En daar hebben wij massaal last van!

Tips tegen muggen

Om slapeloze nachten en jeukende rode bulten te voorkomen, kan je enkele maatregelen treffen.

  • Hou je ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten tijdens de schemering, wanneer muggen actief zijn.
  • Zorg dat stilstaand water in en om je huis zoveel mogelijk verwijderd is. Vaak zijn plassen regenwater die blijven staan, volgelopen bloembakken, regentonnen of dakgoten de oorzaak van een muggenplaag in huis. Kiep dus bloempotten, gieters, emmers, regentonnen en afvoeren van dakgoten om.
  • Je kan zelf een mengeling maken van citroensap van 1 citroen, eucalyptusolie en zonnebloemolie en op je huid smeren.
  • Een muskietennet of klamboe is een ideaal middel. Je spant het over je bed zoals in tropische oorden. Tip: zorg dat het net overal goed vastzit rond je bed, want anders kruipen de muggen onder het net door.
  • Horren of muggengaas voor de deuren vormen een efficiënte oplossing. Je kan ramen en deuren open laten en de kamer verluchten, maar muggen blijven buiten. Er is wel behoorlijk wat kwaliteitsverschil, dus kies voor stevige, fijnmazige en goed aansluitende horren.
  • Zijn die vreselijke steekmuggen echt niet weg te krijgen en zuigen ze het bloed uit je lijf? Dan is een elektrisch muggenapparaatje een handige oplossing.
15/07/2013

Jouw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Les accessoires design de Koziol : better design, bigger smile
Volgende artikel
Bouwproject in Waremme: boerderij renoveren tot moderne gezinswoningen