Actua

Home staging: maak een verpletterende eerste indruk

Sta je op het punt om je woning te verkopen? Dan kan je er maar beter voor zorgen dat je huis piekfijn en aantrekkelijk is ingericht. De eerste indruk is immers van onschatbare waarde voor kandidaat-kopers. Ze worden verleid door je woning of knappen er net op af. Hier lees je hoe je je woning tot in de details op een verkoop voorbereid.

Kleine ingrepen met grote impact

Bij de verkoop van een huis zijn er niet alleen rationele argumenten in het spel. Mensen laten –

dikwijls onbewust – ook hun gevoel spreken. De eerste aanblik is van doorslaggevend belang en speelt een belangrijke rol in de beslissing om een woning al dan niet te kopen. Om daarop in te spelen is home staging in het leven geroepen. Het is een concept dat uit de Verenigde Staten is overgewaaid, maar al enige tijd in onze contreien wordt toegepast. Het doel? Je woning er met kleine ingrepen zo aantrekkelijk mogelijk doen uitzien.

Home staging toepassen in de praktijk

Home staging is in de eerste plaats doe-het-zelf-werk. Je hoeft er dus geen dure interieurarchitect of stylist bij te halen. Het is belangrijk om op elk detail te letten, zonder het volledige plaatje uit het oog te verliezen. Home staging is een begrip dat vele ladingen dekt. Dit zijn de voornaamste:

  • Maak je woning van onder tot boven schoon.
  • Schilder je muren.
  • Fleur je huis op met accessoires en planten.
  • Zorg voor een frisse geur.
  • Vermijd rommel en berg je persoonlijke spullen op.
  • Probeer de inrichting zo veel mogelijk neutraal te houden.

Home staging: oog voor ruimte en kleur

Ruimte is, net als kleur, cruciaal om een goede eerste indruk te maken. Een ruimtelijk gevoel is heel aangenaam en zet je woning op een positieve manier in de kijker. Daarnaast is ook kleurgebruik van groot belang. Een accentmuur in een aantrekkelijke kleur, accessoires met een leuke toets, … Het is allemaal mogelijk. Let erop dat je niet overdrijft, want anders kan je interieur wat te bombastisch overkomen.

Tot slot kan je ook voor een mooie blikvanger zorgen. Een design fauteuil, een prachtig schilderij, een elegante staande lamp of een stijvolle luster trekken sowieso de aandacht!

01/07/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Je eigen woning bouwen? Met deze 7 tips houd je het betaalbaar
Volgende artikel
Natuurlijk decoreren – 10x takken als decoratie in huis