Woonadvies.

Hof & Huis 2013: tuinbeurs voor tuinliefhebbers

De lente en de zomer staan weer voor de deur, de ideale gelegenheid om je tuin weer onder handen te nemen! Inspiratie daarvoor doe je op op de Hof & Huis beurs, die van vrijdag 17 mei tot maandag 20 mei loopt in Torhout. Naast inspiratie voor je tuin doe je op deze beurs ook inspiratie op voor je interieur, en zorgt een groot dierenparadijs voor de nodige afleiding.

Planten, planten en nog eens planten

Op de Hof & Huis beurs vind je traditioneel heel wat plantenaanbieders. Ook dit jaar zal dat niet anders zijn. Grote troef van de beurs, is dat je er ook heel wat niet-alledaagse aanbieders vindt. Zo kan je op de beurs een bezoekje brengen aan Bamboebergh, een van grootste specialisten op vlak van bamboe. Voor rotstuinplanten moet je dan weer bij de stand van Guy Hodister zijn, terwijl je voor kruidenplanten bij Kruiden Claus moet zijn. Alles samen vind je op deze beurs een enorm gevarieerd aanbod aan planten. Is je tuin momenteel nog een beetje kaal, en missen er nog enkele planten? Dan is een bezoekje aan de beurs zeker de moeite waard.

Meer dan planten alleen

Planten vormen natuurlijk maar een deel van je tuin, en dus vind je op de Hof & Huis beurs veel meer dan een verzameling van planten. Zo kan je er de houten woonwagens van Lust 4 Life ontdekken, die je uitnodigen tot het nemen van vakantie in de tuin. Verder kan je er ook de barbecues en de buitenkeukens van minstens drie aanbieders van keukengenot ontdekken. Tot slot kan je er de vlechttechnieken van Rode Wilg bewonderen en toont Arboart Robin Uzeel kunstwerken gemaakt uit gesnoeid hout.

Entertainment

De beurs zorgt ook voor voldoende afleiding en entertainment. De schapenweide werd daartoe omgetoverd tot een groot dierenparadijs met struisvogels, mini-paarden, mini-ezeltjes, schapen en kippen. Gedurende de hele dag vinden er ook doorlopend demonstraties plaats over hippotherapie en over het geleiden van schapen door een Border Collie.

Praktische informatie Hof & Huis

  • Data en openingsuren: Hof & Huis vindt plaats van vrijdag 17 mei tot maandag 20 mei 2013, telkens van 10u tot 18u.
  • Waar & hoe bereiken: de beurs gaat door in het Kasteel d’Aeyrtrycke, Zeeweg 42, 8820 Torhout.
  • Tickets: de toegangsprijs bedraagt € 8. Jongeren (12j – 18j) en mensen ouder dan 60 betalen € 7, kinderen mogen gratis naar binnen. De parking kost € 2. Bestel je tickets online en je ontvangt een geschenk van DCM ter waarde van € 4,95 of € 6,25.
05/04/2013

3 Replies to “Hof & Huis 2013: tuinbeurs voor tuinliefhebbers”

Gea meems
Gea meems

Lijkt me geweldig om naar hof en huis te gaan!

Groet

Gea meems

De Cock Monique
De Cock Monique

Graag tickets voor beurs Hof en tuin

laure buteneers
laure buteneers

Hallo,
Graag hadden wij een bezoek gebracht aan de Hof en Huis,Tuinbeurs.
Hartelijk dank om te mogen deel te nemen.
Groeten,Laure

Jouw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
De voordelen van betonkernactivering
Volgende artikel
Een oude kerk omgebouwd tot een fascinerende luxe woning