Actua

Hoe gastvrij zijn Belgen?

Volgens een onderzoek van het ‘Kenniscentrum over het belang van thuis’ zijn Belgen gastvrije mensen. 82% van de Belgen beweert dat gastvrijheid hoog op de agenda staat. Maar is dat ook werkelijk zo?

Is een Belg werkelijk gastvrij?

Bijna twee derde van de Belgen zegt regelmatig vrienden uit te nodigen. Uit het onderzoek blijkt dat het geslacht, de leeftijd en het feit of er kinderen zijn, geen belang hebben. We merken we dat mensen met een groter en comfortabeler huis meer gastvrij zijn dan zij die een bescheiden woning hebben of niet graag thuis vertoeven.

Toch blijkt dat we niet heel duidelijk zijn als het gastvrijheid aankomt. 41% stelt dat ze absoluut niet graag ongewenst bezoek ontvangen. Dat soort bezoeken zou stress veroorzaken want er moet dan last minute gekookt en opgeruimd worden. Bezoekers zijn dus niet altijd zo welkom als wordt beweerd. In België scoren stedelingen ten opzichte van dorpelingen minder goed wat betreft onverwacht bezoek. In dorpen wordt het als meer ‘normaal’ aangezien.

Zich elders thuis voelen

Als conclusie kunnen we stellen dat Belgen een gastvrije persoonlijkheid hebben. Maar vooral dat de Belg zich goed voelt in z’n eigen huis! Je doet er wel goed aan om je vrienden of familie vooraf te verwittigen wanneer je hen een bezoekje wil brengen. En als je bezoek ontvangt, is er niets zo leuk dan ervoor te zorgen dat je bezoekers zich meteen… thuis voelen.

20/11/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Belgische huizen, een ode aan de lelijkheid?
Volgende artikel
Een bevroren waterleiding ontdooien