Woonadvies.

Het perfecte voordeurbeslag kiezen, enkele tips

Ben je toe aan een nieuwe voordeur? Of je nu kiest voor een rustieke houten voordeur, een charmante stalen voordeur of een strakke deur uit aluminium, je deur is niet af zonder elegant voordeurbeslag.

Een deurgreep, een brievengleuf, kijkgaatje of sleutelplaat: voordeurbeslag maakt je voordeur helemaal af. Eens te meer als deze producten op ambachtelijke manier zijn vervaardigd. Wij geven een overzicht van al het materiaal dat je nodig hebt…

Deurgrepen

Deurgrepen zijn er in alle maten, vormen en materialen. Van fantasiedeurgrepen tot minimalistische en strakke exemplaren, iedereen vindt wat wils. Bovendien kan je ook nog eens kiezen uit een ruim gamma aan verschillende materialen, gaande van massief brons, wit brons, messing, brons, ijzer tot britannium-metaal.

De typische modellen voor deurgrepen zijn de stang, waar je makkelijk achter grijpt, de ronde deurknop en de klassieke deurklopper is ook nog steeds populair in klassiekere woningen of herenhuizen.

Sleutelplaatjes

Het inbreken in deuren gebeurt meestal via het cilinderslot, dus sleutelplaatjes zijn een bijzonder functioneel en essentieel onderdeel van je voordeur. Een veiligheidsrozet voor een uitstekende beveiliging van je cilinderslot. Deze rozet kan niet losgeschroefd of verwrongen worden.

Brievengleuf

Woon je in een rijhuis en heb je nog geen brievenbus tegen de muur hangen? Dan is een brievengleuf exact wat je nodig hebt. Langs de binnenzijde kan je de brievengleuf eenvoudig afwerken met een borstel of een postkastje. Let erop dat je brievengleuf voldoet aan de hedendaagse normen:

  • De opening moet minstens 23 cm breed en 3 cm hoog zijn.
  • De brievenbus bevindt zich op een hoogte tussen 70 en 170 cm in de deur.

Judas-grill of deurluikjes

Een deurluikje kan een charmante aanvulling vormen op je voordeur en zo weet je meteen wie er aanbelt.

17/09/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een huis bouwen in een klassieke bouwstijl
Volgende artikel
Blijft de woonbonus haalbare kaart?