Actua

Het diepste binnenzwembad ter wereld ligt in Brussel!

Nemo 33

Met een schets op een servet. Zo ontstond begin jaren 90 het idee van de Belgische duiker en globetrotter John Beernaerts om een schitterend binnenzwembad te bouwen voor duikers. Niet zomaar een zwembad, maar een replica van het onderwaterleven in Bora Bora.

Een duik van 33 meter

Met een diepte van 33 meter, is Nemo 33 het diepste binnenzwembad ter wereld. En met z’n schitterend nagebouwde inhammen, verschillende platforms en onwaarschijnlijk diepe duikbad, biedt Nemo 33 de perfecte infrastructuur voor plezier- en sportduikers. Een azuurblauwe oase waar ze zich naar hartenlust kunnen uitleven!

Glazen wanden

Hoewel het niet Bora Bora is, biedt Nemo 33 heel wat mogelijkheden in een buitengewone setting.  Je kunt er recreatief duiken of lessen volgen, er zijn militaire trainingen én het zwembad diende zelfs al als filmdecor. Door middel van glazen wanden kunnen de bezoekers een glimp werpen op het duikbad, dat gevuld is met maar liefst 2,5 miljoen liter kristalhelder water. De duikers kunnen vanaf de verschillende plateaus wuiven naar de toeschouwers.

19/03/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Je slaapkamer wordt een gaapkamer met deze decoratietrends
Volgende artikel
Fan van Aziatisch koken? Deze uitrusting is onmisbaar in je keuken