Woonadvies.

Het comfort van een automatische garagepoort

Zie je er steeds tegenop om die zware garagepoort naar omhoog te hijsen ? Eiken garagepoorten of andere poorten uit hout kunnen al eens voor rugklachten zorgen. Of vind je het oervervelend om bij slecht weer die auto uit te stappen om de poort te openen ? Een oplossing : een automatische garagepoort!

Automatische garagepoort

Een automatische garagepoort kan heel praktisch zijn. Zo hoef je tijdens regen, koude, sneeuw of stormweer jouw wagen niet uit te stappen om de poort te openen en kan je meteen de garage binnenrijden. Een druk op de knop volstaat en de poort gaat open !

Zowel garagepoorten uit hout, metaal of aluminium kunnen probleemloos geautomatiseerd worden. Heb je een sectionale garagepoort, een kantelpoort die binnen of buiten de gevel kantelt of een dubbele draaideur ? Ook op al deze verschillende modellen kan je garagepoortautomatisatie toepassen.

Garagepoortautomatisatie naar wens

Garagedeuraandrijvingen kan je uitrusten met extra afstandsbediening, een codeklavier, een sleutelschakelaar, vingerscan, automatische sluiting, waarschuwingslicht, knipperlicht, voorrangsverlichting (rood/groen), geluidssignaal wanneer de poort beweegt enz. Om de veiligheid van jouw wagen en familieleden te garanderen, zullen de meeste automatische garagepoorten vanzelf stoppen wanneer ze een hindernis raken. De automatische vergrendeling van de garagedeuren maakt het optillen van garagedeuren door inbrekers bovendien bijna onmogelijk.

Verschillende systemen automatische poorten

Je kan kiezen voor verschillende systemen van automatische opening, elk merk heeft zo zijn eigen technologie ontwikkeld. Zo biedt Sommer een meerijdende motorwagen. Hörmann garagepoorten hebben dan weer een aandrijvingstechniek met een geleidingsrail.

11/07/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Woonkamer inrichting: de poef, cultobject!
Volgende artikel
DIY – Een deurslot plaatsen