Woonadvies.

Wonen als een hobbit in het Underhill eco-hotel

Heb je na het zien van de laatste Hobbitfilm een onweerstaanbare drang om Nieuw-Zeeland te bezoeken? Of wil je even ontsnappen aan de ‘rat race’ van het dagelijkse leven en ervaren hoe het is om in absolute rust te leven? Dan is een bezoek aan het Underhill eco-hotel zeker iets voor jou!

Underhill Earth House, een uniek eco-hotel

Gelegen in het platteland van Waikato, Nieuw-Zeeland vind je deze unieke grotwoning die als ‘Underhill Earth House’ gedoopt werd. De magische omgeving herken je vast wel van één van de Lord of the Rings films want het was hier dat Peter Jackson Middle-Earth tot leven bracht. Het unieke verblijf kent zijn oorsprong echter lang voor er ooit Hobbits en Orcs rondliepen.

Graham Hannah en zijn dochter Jessie wilden altijd al een geheim plekje op hun domein van 6 hectare. Onderaan de vallei aan het meer vonden ze een grot die als het ware voorbestemd was om omgevormd te worden tot Hobbit hotel. Na het leeghalen van de grot en het verstevigen van het dak kon de grot omgevormd worden tot een verblijf.

Als je de grote houten deuren opentrekt, krijg je een knus verblijf te zien met leef- en eetruimte, een slaapgedeelte en een keuken met een prachtig authentiek kolenfornuis. De muurtjes zijn opgetrokken met gemetste keien wat alleen maar bijdraagt aan het unieke van Underhill. Met de vele potten en pannen kan je vast een lekker Nieuw-Zeelands stoofpotje maken en de tientallen kaarsen zorgen voor de gepaste sfeer als het begint te schemeren. Aan airco of verwarming heb je trouwens geen nood. De grot heeft z’n eigen ecosysteem waardoor het binnenin altijd 17 à 18 graden is.

Vlak naast de grot ligt er een badkamer die eveneens opgetrokken is met grote keien. Nu ja, kamer … Tegen de met keien gemetste muur staat een grote badkuip. Er is echter ook wel een kleine grot waar je jezelf wat kan opfrissen en naar het (compost)toilet kan. En wie graag een frisse duik neemt, kan dat in het meer doen dat vlak voor het Earth House gelegen is. Over je privacy moet je je geen zorgen maken: de enigen die je kunnen zien baden, zijn de koeien van de naburige wei.

Voor ons is dit alvast een klein stukje hemel op aarde. Perfect voor een weekendje glamping!

Foto’s en reservaties: Underhill Earth House

27/04/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Altijd cocktail o’clock met je eigen barmeubel en home bar
Volgende artikel
Je laminaatvloer acclimatiseren, een noodzaak?