Woonadvies.

Grand Designs Live London – Editor picks

Onze zintuigen werden letterlijk overbelast op Grand Designs Live.  De beurs telde heel wat eyecatchers, letterlijk en figuurlijk, en bezorgde ons dan ook heel wat inspiratie. Omdat we die inspiratie graag met jullie delen, selecteerden we de absolute toppers.

Authentieke en DIY verlichting – Anglepoised en DIY JamJars

Toegegeven, op Grand Designs Live werden we blootgesteld aan heel wat kitsch. Meer dan ons lief was. Gelukkig zagen we ook enkele voortreffelijke designs die ons zo meervoerden naar lang vervlogen tijden. De industriële designs van Smithson Design trokken meteen onze aandacht.

Chris Smith gaat op zoek naar oude designs om nieuw leven in te blazen maar herstelt oude lampen ook in hun oorspronkelijke staat. En alsof dat nog niet cool genoeg was, maakt hij ook compleet nieuwe zaken door verschillende voorwerpen te combineren. Upcycling zoals dat heet. Fan van vintage en de industriële stijl? Neem dan zeker een kijkje op de Smithson design website of Pinterest pagina. Daar vind je bovendien ook tal van designs die geïnspireerd zijn op het iconische Anglepoise design.

Niet zo’n fan van het industriële design van de lampen maar wel gek op de gloei- of ledlampen? Dan zijn de trendy ‘vintage filament bulbs’ zeker iets voor jou. Deze lampen zijn gebaseerd op eeuwenoude ontwerpen. Niet alleen de lamp zelf krijgt een unieke vorm maar ook de gloeidraad is een kunstwerkje op zich! Het mooie is dat je ze ook als ledlamp kan verkrijgen. Zo haal je een prachtige én zuinige eyecatcher in huis. De filament bulbs vind je bij Smithson Design maar bijvoorbeeld ook bij William & Watson, een ander hip merk dat we in Londen spotten.

Nog een absolute topper waar we helemaal gek van zijn, zijn de mason jar lampen – in Engeland worden ze Jam Jars genoemd. Op de beurs zagen we een bedrijf – JamJar Lights – die je alle spullen bezorgt om zelf je lampen te maken: gloei- en ledlampen, kabels en fittings, plafondrozetten, ‘cage lighting’, … maar ook de immer populaire fairground of marquee lights.

Zwevende bedden – Levitas design

Het leek een optische illusie maar de exposant verzekerde ons dat het echt was. De design bedden van Levitas Design zweven echt enkele centimeters boven de grond. Superhandig voor het kuisen en vooral zeer uniek! In het frame zitten ledstrips verwerkt die je aan de hand van een smartphone app van kleur kan laten veranderen. Vergelijkbaar met Philips Hue kan je kiezen uit 16 miljoen kleuren om zo de perfecte mood te creëren in je slaapkamer. Er bestaat zowel een model voor volwassenen als voor kinderen en de bedden zouden tegen ieder type muur bevestigd kunnen worden, zelfs gyprocmuren. Door middel van stalen ankers kan het bed tot 750kg dragen.

Hydrofloors – Magische zwembadvloeren

Mag het ook wat decadent zijn ? Dan laten we je graag kennis maken met Hydrofloors. Het bedrijf plaatst zwembaden waarvan de vloer verplaatst kan worden. Wil je wat duiken en baantjes trekken? Dan laat je de vloer ‘zinken’ tot het laagste niveau. Met de kinderen het zwembad in? Dan kan je de vloer verplaatsen zodat het zwembad een diepte van een meter krijgt. En is het tijd voor een feestje? Dan haal je de bodem helemaal op zodat het zwembad als het ware volledig verborgen zit onder de vloer.

Beeld: Hydrofloors
Beeld: Hydrofloors

Grafisch design in het interieur

Het is geen geheim dat we bij iWonen grote fans zijn van grafische designs voor het interieur. Zo liepen we voorbij de stand van abookonapage en werden we met verstomming geslagen. Het bedrijf ontwikkelde een programma waarmee ze passages uit boeken konden omzetten naar grafische ontwerpen. Zo werd het eerste hoofdstuk van Hamlet in de vorm van een schedel op een poster gedrukt. Andere bekende boeken die dezelfde ‘behandeling’ ondergingen zijn Sherlock Holmes, Alice in Wonderland, The Jungle Book, The Great Gatsby, enzovoort.

Comic Art is dan weer een bedrijf dat licenties heeft om beelden uit de archieven van grote uitgeverijen te mogen gebruiken om wall art te maken. Zo zou Comic Art de enige zijn die de beelden van Asterix & Obelix mag gebruiken om wall art mee te maken. Op hun site vind je ongetwijfeld enkele leuke prints voor je interieur of de kinderkamer!

Tot slot hebben we nog enkele leuke snapshots voor je vanop Grand Designs Live!

Ethnicraft – Meubels van Vlaamse makelijk uit massief hout

Retro & vintage woonaccessoires

Supergezellige inrichting van de keuken en eetkamer met veel aandacht voor de details.

De SMEG koelkast gebaseerd op de Fiat 500 blijft nog steeds überhip!

Handige en trendy fietsen- en helmenhouders

Breng zeker ook een bezoekje aan de Grand Designs Live website!

13/05/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Geen fan van tegels? Ga voor een gietvloer
Volgende artikel
Amazing sheds! Extra woonruimte dankzij gezellige cottages