Woonadvies.

Geen crisis op Batibouw 2012!

Crisis zeggen de media, maar daar is op Batibouw 2012 niet veel van te merken! De mensen blijven resoluut voor luxe kiezen, dat viel ons op tijdens de eerste dag van Batibouw 2012.

Bouwbedrijven, tuincentra en interieurwinkels proberen hun klanten niet te overtuigen met goedkope prijzen. Ze willen zich eerder als kwaliteitsvol en duurzaam profileren en mensen lokken met enkele pijlers: luxe & design, ecologische & natuurlijke materialen en innovatieve technieken.

Luxe troef op Batibouw 2012

Luxe is troef in leefruimtes als de badkamer en de keuken. Meer dan ooit lijken deze ruimtes plaats te maken voor ontspanning en genot. Bij het badkamersanitair zien we een ruim aanbod aan sauna’s, infraroodcabines, regendouches, zonnedouche. Geberit pakt uit met een revolutionair Japans toilet. Voor de keuken is er ruime keuze aan retro kookfornuizen uitgerust met verschillende ovens, een vernieuwende werkvlakdampkap of plafonddampkap en combivuren met elektrische kookpitten en gasvuren. Ook technische snufjes als ipads duiken op in het keuken design. Geef toe, met een iPad tegen de wand moet je nooit meer sukkelen met kookboeken vol vlekken.

Zucht naar authenticiteit en natuurlijke materialen

Daarnaast grijpen mensen vaak terug naar authentieke en natuurlijke materialen. Lavabo’s uit natuursteen, gebakken leitjes als gevelbekleding of dakbekleding, houten vloeren en houten elementen in de keuken en een tentoonstelling ‘Materia meets green’ over duurzame materialen kunnen dat bewijzen!

Van ecologie naar innovatie

En zo komen we bij de derde Batibouw trend: innovatieve technieken. Een gans paleis is dit jaar gewijd technieken rond hernieuwbare energie en duurzaam bouwen. Groene opportuniteiten zijn natuurlijk mooi, het is echter ook een zekere luxe met een prijskaartje…

 

Onze Inspirerend Wonen redactrices verkennen de komende dagen de Batibouw beurs en praten met professionals uit de bouwsector, om jullie te berichten over de nieuws en trends. Check it out on iWonen!

01/03/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Batibouw 2012: ‘I love water’ en de revolutionaire Geberit WC
Volgende artikel
Batibouw 2012: design radiatoren gespot!