Woonadvies.

Gaan samenwonen? Met onze tips wordt die stap een eitje

samenwonen

Je partner en jij voelen je helemaal klaar om te gaan samenwonen. Gedaan met heen en weer pendelen tussen jullie respectievelijke woonsten, gepakt als muilezels (het blijft België, dus je moet toch voorzien zijn op alle soorten weer?). En gedaan met die ingewikkelde agenda’s en ‘my place or your place’-debatten. Door te gaan samenwonen, zullen jullie elkaar nóg beter leren kennen, geld besparen, een eigen nestje bouwen … Tenzij jullie slecht voorbereid voor de dag komen. Want in december wordt er naar het schijnt meer ruzie gemaakt dan in eender welke andere maand. Maar liefst een op vijf koppels denkt er tijdens de kerstdagen aan om uit elkaar te gaan. Toch hoeft dit je helemaal geen schrik te bezorgen voor De Volgende Stap. Lees gewoon onze tips!

1. Maak een inventaris op: dubbels moeten de deur uit

Voordat jullie gaan samenhokken is het verstandig om even te overlopen wat jullie allemaal willen verhuizen. Het is natuurlijk niet de bedoeling om al meteen bezitterig te gaan doen, maar wél om te voorkomen dat jullie alles in tweevoud verslepen. Dit is niet alleen nutteloos; die dubbels nemen ook kostbare plaats in. Want je zult ervan versteld staan hoeveel spullen jullie samen hebben, en die moet je allemaal op een overzichtelijke manier weggestopt krijgen … Dat is overigens al meteen een goeie oefening in ‘geven en nemen’: het kan niet de bedoeling zijn dat je partner al zijn of haar spullen moet opofferen om plaats te maken voor jouw versies (al zijn die dan in jouw objectieve mening mooier of in betere staat of …).

2. Hou het persoonlijk: een mix van stijlen is niet slecht!

Niet alleen in je relatie, maar ook in de inrichting van je huis of appartement is het belangrijk om jezelf te blijven. Dat jullie twee totaal verschillende stijlen hebben, betekent zeker niet dat jullie relatie gedoemd is om te mislukken. Een mix van stijlen zorgt net voor een origineel en interessant interieur; probeer dus zeker niet om alle persoonlijke voorkeuren af te vlakken tot jullie uitkomen bij een grootste gemene deler waar uiteindelijk niemand nog warm van wordt.

Gaan samenwonen

3. Kleerkasten betekenen compromissen

kleerkasten

Het lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het lang niet: de kastruimte fiftyfifty verdelen is een must. Binnen je eigen helft kun je dan helemaal doen wat je wil: je sokken op een grote berg leggen of netjes in een doos, je T-shirts stapelen of op een kapstok hangen, lavendelzakjes tussen je kleding proppen of net niet, … Jij bent baas over jouw halve kast!

 

4. Gaan samenwonen en toch ‘me-time’/’me-space’ hebben

Het feit dat jullie gaan samenwonen betekent dat jullie elkaar vaak willen zien. Misschien kun je het je de eerste weken nog niet goed voorstellen, maar toch is het belangrijk om ook een plekje te voorzien waar je even op jezelf kunt zijn, weg van je partner. Denk bijvoorbeeld aan je bureau in een hoekje van de living, met je comfortabele stoel en enkele foto’s of prenten aan de muur waar je helemaal blij of rustig van wordt.

me space

5. Ban technologie uit de slaapkamer

Technologie is een struikelblok voor vele koppels. Je haar gaat vast overeind staan als je partner voor het slapengaan nog snel zijn mails wil lezen of per se nog een bericht van weet-ik-veel-wie moet beantwoorden. Ook voor je nachtrust is het beter felle schermen uit de slaapkamer te weren.

Extra tip: jullie bed kan nooit groot genoeg zijn. In de winter is het vast nog gezellig om dicht bij elkaar te (moeten) kruipen, maar een XL-bed is heel welkom op die broeierig hete zomeravonden dat je bezweet op zoek gaat naar een koel stukje matras.

 

Bron: The Huffington Post

 

26/12/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Tapijt reinigen: een handleiding
Volgende artikel
Geniet van je tuinmeubelen, ook in de winter!