Woonadvies.

Fêtes des Jardins & Loisirs – Inspirerende tuinbeurs in Chevetogne

Nog geen plannen voor O.L.V. Hemelvaart? Plan dan een bezoekje aan La Fête de Jardins & loisirs. Het tuinevenement aan de grens van de Ardennen trekt jaarlijks zo’n 15.000 bezoekers en biedt tonnen inspiratie voor je planten en bloemen, outdoor meubelen, sauna’s en bbq’s, en zoveel meer. Ongetwijfeld een bezoekje waard! Bovendien krijg je een prachtige campanula mee naar huis*!

Moestuinieren en vergeten groenten

Het thema voor dit jaar is moestuinieren en vergeten groenten. Groenten die vroeger dagelijks op ons bord verschenen maar nu verbannen zijn naar de vergeethoek worden op de beurs terug in de schijnwerper gezet. Deze groenten kan je ontdekken op de beurs maar ook tijdens de diverse conferenties van Luc Noël en José Veys, beiden gekend van het tuinprogramma op La Une.

De zomer is in aantocht en dat betekent dat onze vingers weer groen kleuren. Her en der zie je de moestuintjes terug floreren en om nog meer mensen aan het moestuinieren te krijgen, zijn er conferenties, tal van exposanten en zelfs wedstrijden rond moestuinen. Zo kan je een eigen creatie maken en deze tentoonstellen op de beurs. Registreren voor de wedstrijd kan hier. De kinderen worden ook ondergedompeld in de wereld van het (moes)tuinieren met de wedstrijd Le jardinier en herbe. Hierbij leggen ze verschillende leuke praktische, theoretische en creatieve proeven uit. Van het proeven en ruiken van kruiden tot het verpotten van plantjes en het bedenken van originele manieren om “er als tuinman of tuinvrouw op-en-top uit te zien”. Daarbij maken ze kans op diverse leuke prijzen.

De trend waarbij we steeds kleiner – lees: compacter – bouwen en wonen is ook de organisatie niet ontgaan. Je zal dan ook heel wat inspiratie en ideetjes kunnen opdoen voor een vierkante metertuin.

NEM museum en het kinderparadijs

De tuinbeurs biedt inspiratie en ontspanning voor het hele gezin. De kinderen kunnen zich uitleven op 10 speeltuinen die verschillende kindermythes tot leven brengen waaronder het Ros Beiaard, de Robin Hood hutjes, het sStrand van Robinson Crusoe, de piratenwereld, ridderwereld, de wonderbaarlijke wereld van sprookjes en legenden.

De ouders kunnen dan weer terecht in het NEM, of het Nature Extraordinary Museum waar je aan de hand van pedagogische workshops, de natuur beter leert te begrijpen. Volgende thema’s komen aan bod tijdens verschillende workshops: angst voor de natuur, een workshop over kikkers en de biodiversiteit.

Het event vindt bovendien plaats in het 550ha grote domein van Chevetogne waar je nog tal van andere dingen kan beleven en ontdekken!

Praktische info

Provinciaal Domein Chevetogne, 5590 Chevetogne

E 411 Namen-Luxemburg, afrit 22

donderdag 14 mei 2015 van 10.00 h – 18.00 h

Inkom: € 10

Kinderen -6 jaar gratis

Gratis kinderanimatie, catering- en picknickfaciliteiten

Gratis parking

Tel.: 014 28 60 80

Bezoek de website voor meer info!

*zolang de voorraad strekt / Beelden: Jardins & Loisirs
11/05/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
3 tips om kalkaanslag te verwijderen
Volgende artikel
Een vinyl vloer in de badkamer – Een feest voor je ogen en voeten!