Woonadvies.

Wonen met je hoofd in de wolken in het exclusieve 432 Park Avenue

Koken op enkele honderden meters hoogte. Heerlijk baden met uitzicht op Central Park of de Atlantische Oceaan. Of wakker worden met de opkomende zon boven New York. Wie één van de luxeappartementen ‘op de kop tikt’ in 432 Park Avenue, New York is één van de happy few die bovenstaande taferelen dagelijks kan beleven.

En dat het een belevenis is, om op 425 meter hoogte – het hoogste punt van 432 Park Avenue – te wonen, dat staat buiten kijf. Je moet er wel de nodige centjes voor hebben: 75 miljoen om exact te zijn. Wie echter niet zo gegoed is, kan ook ‘al’ vanaf 7 miljoen euro een stulpje bemachtigen in de hoogste woontoren van New York én het westelijke halfrond.

Architecturaal huzarenstuk

De architect Rafael Viñoly ontwierp de 1,3 biljoen miljard kostende woontoren met Palladiaanse verhoudingen. De bouw van de toren zal op het einde drie jaar in beslag genomen hebben. De 104 woonunits – die bewoonbaar zullen zijn vanaf 2015 – hebben allemaal plafonds van 4 m hoogte en ramen van 3 op 3 m wat niet alleen voor een magnifieke architectuur zorgt maar ook voor een grandioos uitzicht over heel New York. De penthouse bevindt zich op zo’n 425m hoogte en kost zo maar even 75 miljoen. In ruil daarvoor krijg je echter wel één van de meest unieke uitzichten ter wereld: van Central Park tot aan de Atlantische Oceaan en van Brooklyn tot de Bronx.


Rooms with a view

Ook het interieur van ieder luxeappartement werd tot in detail ontworpen. Interieurarchitecte Deborah Berke en haar team zetten een sterk staaltje interieurdesign neer. Voor die prijzen verwacht je natuurlijk niets anders maar Berke stelde zeker niet teleur. Integendeel: massief eiken vloeren, Italiaans marmer en een design dat geïnspireerd is op de vormgeving van de toren zelf: vierkante vormen en strakke lijnen die focussen op het prachtige uitzicht. Op ieder detail werd gelet, van de Miele toestellen in de keuken tot Dornbracht accessoires in de badkamer.


Alsof het uitzicht nog niet genoeg was…

Naast één van de meest exclusieve woningen én uitzichten op aarde, bezit 432 Park Avenue ook nog wat fijne ‘extraatjes’. Als kers op de taart krijgen de bewoners ook toegang tot het privérestaurant met buitenterras, een zwembad van 23 m met bijhorende spa en massageruimtes, wijnkelders met climate control, een speelruimte voor kinderen en een meeting room. Al deze ruimtes werden eveneens smaakvol ingericht met de nodige luxe.


Het leven van de beau-monde in New York wordt er in 2015 dus een stuk comfortabeler op.

17/10/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Word opbergkampioen in je badkamer met deze badkamermeubelen
Volgende artikel
Een winterbarbecue installeren: tips voor ultiem bakplezier!