Woonadvies.

Energieaudit: spaar geld en energie

Je kan ook in jouw woning op een eenvoudige manier energie besparen. Een eerste stap om efficiënt te werk te gaan is een energieaudit. Een energiedeskundige gaat op zoek naar de energievreters in jouw woning. Nadat de deskundige een analyse heeft gemaakt van je woning kan jij maatregelen nemen om het energieverlies te verminderen.

Wat is een energieaudit?

Een energieaudit geeft een duidelijk beeld van de energetische kwaliteit van je woning. Dit wil zeggen dat er gekeken wordt naar de energieprestatie van je woning. Een energiedeskundige neemt je woning onder de loep. Hierbij gaat hij op zoek naar je energiebronnen, kijkt hij waar die zich bevinden en hoe deze werken. Ook kijkt hij naar de mate waarin de woning geïsoleerd is, hoe je jouw woning verwarmt en hoe je warm water maakt. Aan de hand van deze vaststellingen stelt hij een energierapport op.

Energierapport – waar geeft het antwoorden op?

Na een energieaudit krijg je antwoorden op waar, hoeveel en op welke manier je energie kan besparen in jouw woning. De energiedeskundige stelt na de audit een adviesrapport op met mogelijke maatregelen. Deze maatregelen geven je een duidelijk beeld van hoe je best te werk gaat om energie en geld te besparen.

Voordelen van een energieaudit

Je krijgt een duidelijk beeld van de energieprestatie van je woning. Op die manier ken je de winst- en verliesposten en kan je starten met energie te besparen. Je krijgt deskundig advies om je leefcomfort te verhogen. Ook geeft de deskundige praktische energietips en technische informatie over de maatregelen die je kan nemen om energie te besparen. Naast voordelen voor het milieu, scheelt het dus ook in je portemonnee!

 

22/02/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Indexering huurprijs berekenen
Volgende artikel
Electree, een bonsai op zonne-energie