Woonadvies.

Energie besparen in je ‘smart house’

energie besparen

De tijd dat ‘smart houses’ als een nieuw en zelfs futuristisch concept beschouwd werden, ligt ver achter ons. Tegenwoordig is het normaal om je huis uit te rusten met ‘slimme’ digitale oplossingen die je toelaten om een heleboel functies vanop afstand te regelen. Kom je wat later thuis dan voorzien? Met je slimme app laat je de verwarming later aanspringen. Lekker makkelijk en bovendien … energiebesparend!

Domotica voor meer comfort in huis

Shoppen doen we tegenwoordig liever vanuit onze luie zetel, en ook eten online bestellen is ‘booming business’. Het is dus logisch dat we ook onze woning graag zo efficiënt mogelijk inricht. Domotica maakt van je huis een ‘smart house’ en is meer dan ooit geënt op digitale bedieningsmogelijkheden. Met je smartphone of tablet bepaal je heel wat functionaliteiten vanop afstand, bijvoorbeeld wanneer de verwarming aan- en uitgaat. Zo geniet je van het grootst mogelijke wooncomfort.

Energie besparen in je ‘slimme’ badkamer

energie besparenIn de badkamer verbruik je uiteraard water. Vaak schakel je de verwarming er een graadje hoger dan in de rest van het huis en zet je een ventilatiesysteem in om de kamer goed te verluchten en zo vochtvrij te houden. Als je dus érgens in huis energiebesparende maatregelen treft, begin dan zeker in de badkamer. En ook daarin komen domoticaoplossingen als geroepen.

Via een centraal bedieningspaneel of vanop afstand – via je smartphone of tablet – instellingen ingeven voor de verwarmingstoepassingen in de badkamer? Ook dat is vandaag perfect mogelijk.

Minder verbruiken in de badkamer

Dankzij bovenstaande digitale oplossingen maak je van je badkamer niet alleen een comfortabele ruimte die volledig op jouw noden is afgestemd, ze wordt op die manier ook een plek waar energiebesparende maatregelen effectief resultaat opleveren. Je verbruikt minder stroom omdat je de verwarming nooit meer onnodig inschakelt.

Domotica gaat uiteraard nog veel verder. Er bestaan zelfs systemen die je in staat stellen om vanop afstand je bad te laten vollopen, of de koffiemachine aan te zetten. Zo hoef je bij thuiskomst enkel nog te genieten van je kopje koffie en een heerlijk warm bad. Slim en luxueus!

10/08/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een stralend onderhoud voor je houten vloeren
Volgende artikel
Waaruit bestaat een EPB-verslag en wat doet de EPB-verslaggever?