Woonadvies.

Efficiënt en stijlvol speelgoed opbergen? 4 orginele ideeën!

speelhoek, schrijfbord, speelgoed op de grond, witte kast met hokjes

Elke ouder kent het wel: kleine, schattige kinderen… maken enorm veel rommel! Rondslingerende knuffelberen, blokken of gezelschapsspelletjes: speelgoed opbergen lijkt wel een hele klus. Gelukkig is het heel eenvoudig om al die spullen in geen tijd op te ruimen – en dat zonder lelijke opbergdozen in je interieur te zetten! Laat je inspireren door deze tips en stap nooit meer met je blote voeten op een Legoblokje.

Houten speelgoedkistjes voor een karaktervol interieur

houten speelgoedkist

Je ziet je kinderen uiteraard doodgraag, maar… die plastic opbergdozen in het midden van de woonkamer, moet dat nu echt?! Nee hoor, helemaal niet! Denk bijvoorbeeld eens aan stijlvolle houten speelgoedkistjes! Die hebben de ideale grootte voor al het grote en kleine speelgoed van jouw bengel(s).

Graag een karaktervol interieur? Houd de houten speelgoedkistjes dan bruin. Voor een moderne woning schilder je ze dan weer wit. Of misschien laat jij je creativiteit wel de vrije loop en krijgen de kistjes alle kleuren van de regenboog! Heb je liever niet dat het speelgoed zichtbaar ligt voor al je bezoekers? Hang er dan een leuk lapje stof voor of draai de gevulde kistjes om.

Stiekem speelgoed opbergen in de koffer

kinderen in woonkamer, drie koffers op elkaar gestapeld, kind zit op stapel

Een andere originele manier om al die speeltuigen op te bergen? Steek het in leuke koffers! Vooral oude, retro valiezen staan prachtig in een karaktervolle woning. Stapel de koffers op elkaar of zet ze samen in een hoekje et voilà: je woonkamer is meteen een heel pak netter én stijlvoller!

PS: Vergeet zeker niet om al het speelgoed te sorteren en de valiezen te labelen. Zo weten je kinderen meteen welke speeltuigen in welke koffer liggen.

Een kat… euhm speelgoed in een zak

speelgoed in zakken, witte muur met gekleurde strepen, ladder

Het speelgoed opbergen in iets anders dan kisten, kasten en koffers? Dan gebruik je toch gewoon zakken! Die opruimsessie is zo gedaan: snel even alle spelletjes in de zak gooien en klaar. Bovendien zet je de zakken ’s avonds gemakkelijk uit het zicht.

En geen zorgen: de meeste interieurwinkels hebben een heel arsenaal aan modieuze opbergzakken! Geen lelijk plastic exemplaar voor jou, dus.

Kindje ruimt op. Speelgoed in zak
Neem een rechtstaande zak die altijd even groot blijft, of net een losse zak die je bovenaan sluit en strakker maakt met een touwtje.

Speelgoed opbergen? Je bedoelt wegzetten!

Is speelgoed opbergen voor jou (en je kinderen) echt een verschrikkelijke taak en vind je het eigenlijk zelfs helemaal niet zo erg dat je interieur vol speelgoed ligt? Maak in huis dan ergens een echte speelruimte. Denk bijvoorbeeld aan een ongebruikt hoekje in de woonkamer waar alle spelletjes en blokjes open en bloot mogen liggen. Maar, belangrijke regel, het speelgoed mag de afgebakende zone niet verlaten! Dat is duidelijk voor de kinderen en vooral: proper voor jou!

Alles loopt op wieltjes

trein op wieltjes, kind in voorste wagon, speelgoed in achterste

Heb je maar weinig plaats in huis en heb je dus niet de plek om veel speelgoed op te bergen? Koop dan speelgoedkistjes op wielen! Komt er bezoek, verplaats je de bak dus snel en gemakkelijk van de woonkamer naar een slaapkamer. Bovendien is het ook gemakkelijk om op te ruimen: je rolt de bak gewoon tot aan het speelgoed ;-).

06/05/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Meimaand grasmaand: gazon onderhouden in 1-2-3
Volgende artikel
Sfeervolle zonwering binnen: heerlijk afkoelen in je eigen huis