Actua

Een tweede verblijf in Andalusië

Sherry! Flamenco! Gitaarmuziek! Tapas! Pata negra! Feria! Alhambra! Dit lijkt wel het land van de zeven geneugten… Bienvenido en Andalucía!

Andalusië, het echte Spanje

Ga op zoek naar sporen van het Moorse verleden. Verdwaal in de smalle straatjes van Córdoba, beklim de Giralda in Sevilla of sta versteld door de overweldigende schoonheid van het Alhambra in Granada. Trek naar de onherbergzame sierra met uitgestrekte meren, bergpassen en olijfbomen en hou halt bij de charmante en oude witte dorpjes. Steek de beroemde kloof over in Ronda en pik een gevecht mee in de oudste stierenarena van Europa. Of misschien wil je wel gaan surfen in Tarifa? Of zijn flamenco lessen meer iets voor jou? Om aan de schroeiende hitte te ontsnappen, neem je best deel aan een sherry proeverij in een bodega in Jerez De La Frontera. En van dat al dat moois kan je best bekomen bij een heerlijke schotel vol tapas… Ja, het leven is mooi onder de Spaanse zon. Viva España!

 

Een tweede verblijf in Andalusië?

De crisis teistert Spanje nog steeds, maar dat betekent ook dat het nu het geschikte moment is om vastgoed koopjes te doen. Als je dus wil investeren in een tweede woning in Spanje, moet je niet twijfelen. Ben je op zoek naar een tweede verblijf in het zuiden van Spanje, dan geven wij je graag nog enkele belangrijke tips mee.

  • Ga na of de verkoper Spaans is of buitenlander. Terwijl Spanjaarden zelf vaak minder gehaast zijn om te verkopen, moet een buitenlandse verkoper vaak snel terugkeren naar zijn land, waardoor hij sneller bereid is om te onderhandelen over de prijs.
  • Ga na of het vastgoed reeds lang te koop staat. Als het al even te koop staat, zal de verkoper sneller de prijs verminderen.
  • Is het huis in goede staat? Als de woning aan vernieuwing toe is of gebreken vertoont zoals lawaaihinder, lange veldbanen, geen zwembad, onlogische indeling, enz. zal je makkelijker over de prijs kunnen onderhandelen.
  • Vergeet zeker niet te checken of de woning wel legaal is en over een bouwvergunning beschikt.

Een huis kopen in Spanje? Jouw zoektocht begint bij de immozoekertjes!

26/10/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Ondergrondse gastank plaatsen | Interview met Johnny Geerts
Volgende artikel
Fiscale maatregelen Di Rupo zetten kwaad bloed